fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tužitelju Seadu Kreštalici već dokazano uzimanje mita i bliska suradnja sa krim miljeom!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Do prije četiri dana, presudom Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu „Dženan Memić“ okončan je dvije godine i više neviđeni postdejtonski pravosudni skandal izazvan isključivo od tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo: Mladena Furtule, Sead Kreštalice, Amine Ruždić, Ivane Petković, Aide Topalović, Merisa Ćate, Dragana Slijepčević i dr., - svi predvođeni na čelu sa svojom mentoricom, bešćutnom i psihički bolesnom i ambiciozno nezdravom, izrazito promiskuitetnom pravosudnom hijenom Dalidom Burzić, glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

Naravno, u ovoj igri, zajedno s Dalidom Burzić oko zataškavanja i prikrivanja stvarnih i pravih ubojica Dženana Memića su i Federalni tužitelji, i to dotrutovi Tihomir Jurko, Hajrija Muftić i dr., predvođeni pravosudnim trutom Zdravkom Kneževićem, na čelu, koji se već duže vremena boluje od „Delirum tremens“ – Psihosindrom organske naravi i najčešća je psihoza u alkoholičara! Federalni tužitelji su odigrali posebnu igru, i to tako što su sve nelegalne radnje kantonalnih tužitelja učinjenih na predmetu „Dženan Memić“ podveli pod zakonito postupanje, znajući prethodno, da navedeno činiti ne smiju!

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, je dana 16. 07. 2018. godine nakon izricanja oslobađajuće presude Romima u predmetu „Dženan Memić“, gostujući na N1 izjavio: „Zdravko Knežević…, uoči me gledao i lagao, kako je Federalno tužiteljstvo vršilo kontrolu rada kantonalnih tužitelja KS u predmetu „Dženan Memić“, i da je sve po zakonu i da nikad bolju istragu vidjeli nisu. Moj komšija…“! Da je Zdravko Knežević lagao zvanično je potvrđeno i presudom Kantonalnog suda u Sarajevu na dan 16. 07. 2018. godine. Sam odvjetnik Ifet Feraget, opunomoćenik porodice Memić, je nekoliko mjeseci prije izricanja presude izjavio, kako je „Federalno tužiteljstvo vršilo kontrolu rada u predmetu „Dženan Memić“ na neshvatljiv način“! I bio je u pravu!

Od samoga početka drugog mjeseca 2016. godine pa i nakon toga vremenskog perioda, predmet „Dženan Memić“ nije povjeren tamo nekim kantonalnim tužiteljima…, povjeren je upravo onim tužiteljima od povjerenja Dalide Burzić, koji naravno iza sebe imaju burnu i vrlo inkriminiranu prošlost, a koju su inkriminiranu prošlost upravo potvrdili na predmetu „Dženan Memić“, ali i pokazali, da se nikada takvi tužitelji nisu prestali baviti kriminalom.

Jedan od takvih tužitelja jest Sead Kreštalica!!!

U predmetu „Dženan Memić“ od samoga početka, svi tužitelji zajedno s Dalidom Burzić su sa umišljajem postupali s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića. Iz činjeničnih navoda povodom ubojstva Dženana Memića jasno proizlazi, da je Dalida Burzić združeno i pojedinačno, zajedno sa drugim tužiteljima Kantonalnog tužiteljstva Sarajevom, od samoga početka, počev od drugog mjeseca 2016. godine do danas, združeno i pojedinačno, s obilježjem udruženog i planiranog kriminalnog poduhvata, svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, a radi sticanja i ostvarivanja protupravnih interesa i motiva sebi i drugima, poduzimali protivpravne i protivzakonite radnje u namjeri, da smrt Dženana Memića podvedu pod kazneno djelo iz oblasti ugrožavanja javnog prometa, a ne kao kazneno djelo ubojstva, te na taj način, pomognu pravim i stvarnim ubojicama Dženana Memića, da ne izađu pred lice pravde, pri čemu su Ljubo i Bekrija Seferović lažno od strane Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo po lažnoj optužnici optuženi, da bi se presudom Kantonalnog suda u Sarajevu utvrdilo, da ove dvije osobe sa kritičnim događajem u odnosu na smrt Dženana Memića nisu uopće povezane!

Tko je korumprani tužitelj Sead Kreštalica, koji je iskazao upornost i odlučnost u vršenju inkriminiranih radnji!

Sead Kreštalica rođen je 08.11.1961. godine u Han Pijesku. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1986. godine, a pravosudni ispit položio 1993. godine. U periodu od 1995. do 2003. godine bio je zamjenik općinskog tužitelja Općinskog tužiteljstva II Sarajevo. Za tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo imenovan je u prosincu 2003. godine.

Radio je u Odjelu za opći kriminalitet, Odjelu za ratni zločin, nakon čega je bio i šef Odjela privrednog kriminala. U periodu od 2008. do 2015. godine bio je član Upravnog odbora Udruženja tužitelja F BiH kao i član liste stručnjaka za određivanje pitanja i odgovora iz krivično-pravne oblasti za tužitelje. Član je Radne grupe za izradu smjernica za postupanje kantonalnih tužilaštava u okviru postupka za oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom. Bio je sudionik programa Međunarodne policijske akademije Federalnog istražnog biroa (FBI).

Iako mu biografija zvuči na izgred bogato, međutim to nije ni približno tako! Ako danas odete na službenu stranicu Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, naći ćete bez problema prethodno gore napisano, ali ne i jednu stvar koju je Sead Kreštalica tako svjesno prikrio, a koja ga stvar tako jasno inkriminira, stoga i ne čudi što na stranici Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo nećete naći dolje opisano.

O čemu je riječ?!

Kaže izreka: „’Ko hoće ukrast, taj hoće i slagat’“ ili još bolje: „Jednom trut uvijek trut, jednom lažov uvijek lažov, jednom pokvaren čovjek uvijek pokvaren čovjek“! Upravo se ovdje nazire riječ korupcija, koja znači, da neka osoba poduzima radnje protivne zakonu, dok korupcija potječe od lat. riječi „corruptus“ što znači biti pokvaren!

Nezaboravljena kriminalna prošlost Seada Kreštalice!

Tijekom 2011. godine Sead Temim podnio je tada ostavku na mjesto zamjenika Glavnog tužitelja F BiH. VSTV BiH je tada raspisao natječaj za upražnjeno mjesto. Po mnogima, najozbiljniji kandidat da zamjeni Temima bio je Sead Kreštalica, tada šef Odjela za privredni kriminal Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo. Iako se Kreštalica bio kandidirao, njegova kandidatura je u posljednji trenutak osporena na temelju vjerodostojnih podataka, koji svjedoče o njegovim bliskim intezivnim i konkretnim vezama s pripadnicima kriminalnog miljea. Nakon što su povjerljivi podaci dostavljeni tada predsjedniku VSTV-a BiH Miloradu Novkoviću, koji trenutno obnaša funkciju Predsjednika Vrhovnog suda F BiH, Sead Kreštalica nije izabran. Stoga se sada otvara veliko pitanje predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, može li Sead Kreštalica, sada nastaviti obnašati dužnost tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, nakon njegove nečasne i kriminalne uloge u predmetu „Dženan Memić“, a čak štoviše, da se spriječi imenovanje Seada Kreštalice na poziciju državnog tužitelja, na koju je, zajedno sa Dalidom Burzić (aplicirala na poziciju sutkinje Suda BiH) aplicirao!

Ako je Milorad Novković imao snage, da spriječi imenovanje Seada Kreštalice za zamjenika Glavnog tužitelja F BiH, onda se to sada očekuje i od Milana Tegeltije, da spriječi imenovanje, kako Dalide Burzić, tako i Seada Kreštalice na aplicirane državne pravosudne funkcije, zbog svojih nečasnih i kriminalnih uloga u predmetu „Dženan Memić“, o čijem kriminalu piše, ne samo domaći, već i svjetski mediji!

Sead Kreštalica – ključni (ne)čovjek nakon Dalide Burzić u prikrivanju ubojica Dženana Memića!

Prema informacijama prikupljenih od obavještajnih agencija, a uloženih u spis Tužiteljstva Bosne i Hercegovine proizlazi, da su: inspektori Kurspahić Muamer i Podgorica Senmir su u kafanama i restoranima „Sjaj“ i „Milkman“ davali lažne informacije tužitelju u predmetu „Memić“ i to Seji Kreštalici i prave spletke i intrige po nagovoru tužitelja Seje Kreštalice. Lažno obavještavaju Seada Kreštalicu o policajcima, koji su osumnjičeni za propuste u predmetu „Memić“.

Sve po direktivi Džafera Hrvata. Napravljena je totalna konfuzija na relaciji MUP – Tužiteljstvo zbog toga, da bi se prava istina zataškala i spasili neki inspektori zbog propusta u predmetu „Memić“.

Nakon što su vidjeli famozni snimak događaja smrti mladog Memića sa nadzorne kamere objekta, koji se nalazi u blizini događaja, inspektori Šalaka Admir (kum Džafera Hrvata) i Mehmedagić Emir (prvi rođak Osmana Mehmedagića, šefa OSA-e), i o tome su obavjestili Džafera Hrvata (ljubavnika Dalide Burzić), a Džafer obavjestio visokopozicioniranog člana stranke SDA. Narednog dana na neshvatljiv način snimak nestaje i gubi mu se svaki trag. Snimak su uklonili i uništili inspektori Šalaka Admir i Mehmedagić Emir. O tome postoje dokazi i činjenice i sve zataškano po uputama Džafera Hrvata. Inspektori Grabovica Edin (brat bivšeg direktora Elektroprivrede BiH) i Hasanbegović Sanela pokušavali su na sve moguće načine iznuditi iskaz „Roma“, ali i drugih, tj. priznanje nevinih lica kako bi „rasvjetlili“ djelo. Mnogi su brutalno premlaćivani da bi priznali. Postoje dokazi.

Mehić Nurija, šef krvnih delikata, nakon što mu je policajac donio kamen s lica mjesta, koji bi trebao poslužiti kao dokaz, odlazi s kamenom u WC i sa toga kamena vodom sapira crvenu tečnost, a zatim se i kamenu gubi svaki trag??? Nitko nije postavio to pitanje, a svi znaju. Mehić Nurija posjeduje luksuzni apartman na Bjelašnici i desna je ruka Džafera Hrvata. Da bi se zataškali pravi krivci iz MUP-a Kantona Sarajevo, Džafer Hrvat zajedno sa šefom unutrašnje kontrole Mustafom Bešićem pakira – „montira“ deset nevinih policajaca i sumnjiče ih i okrivljuju za propuste u predmetu „Memić“. Neki od optuženih policajaca pokušali su izvršiti samoubojstvo. U svemu tome je postojala podrška korumpriranog tužitelja Seada Kreštalice, kojemu je već dokazano uzimanje mita, ali i dalje radi.

Nakon uspješne spletke, Džafer Hrvat, Mevludin Hrvat, Šalaka Admir, Mehmedagić Emir, Hasanbegović Sanela, Mustafa Bešić odlaze u luksuzni apartman na Bjelašnici, koji je u vlasništvu inspektora Grabovica Edina i slave duboko u noć. Postoje snimci OSA-e o svemu. Osim novčanih nagrada, nagrada u napredovanju u službi obećana je i Džaferu Hrvatu, da će biti komesar MUP-a KS. Nakon što nije postao komesar, Džafer Hrvat sada ucjenjuje mnoge visokopozicionirane ličnosti iz pravosuđa i politike.

Bivši šef Općeg kriminala Sakib Kremo, koji je nadgledao istragu u predmetu „Memić“, uočio je i primjetio konstrukcije i podmetanje Dalide Burzić i Džafera Hrvata. Nakon toga, Džafer Hrvat donosi dvije krivične prijave protiv sinova Sakiba Kreme, koji se sumnjiče za provale u „Konzum“ i njima ga ucjenjuje, ako progovori, da će mu zatvoriti sinove. Sakib Kremo pristaje na šutnju, a nakon toga Džafer Hrvat odlazi s prijavama protiv Kreminih sinova Dalidi Burzić, koja odlaže, odnosno ne sprovodi istragu. Odmah nakon toga, Sakib Kremo odlazi u mirovinu.

Sakib Kremo i Džafer Hrvat od Budnje dobijaju „donaciju“ u vidu građevinskog materijala za velelepnu vikendicu Sakiba Kreme u općini Trnovo („napravljenu od policijske plaće“) i vikendicu Džafera Hrvata u Varešu.

Podsjećanja radi, dana 16. 07. 2018. godine u 12 sati, u prisustvu svih medija i u sudnici prisutnih građana, Kantonalni sud u Sarajevu, i to predsjednik sudskog vijeća Igor Todorović, izrekao je presudu prema Ljubi i Bekriji Seferović, a kojom presudom se isti oslobađaju od optužbi za smrt Dženana Memića, a kojim optužbama su bili opterećeni po montiranoj optužnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo! Optužnicu su zastupali pravosudni trutovi i nitkovi tužitelji KS Sead Kreštalica i Mladen Furtula!

Oslobođeni su Romi od optužbi, da su odgovorni za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić.

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo optužilo je Ljubu Seferovića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u prometnoj nesreći. Bekrija Seferović optužen je bio za krivično djelo sprečavanja dokazivanja iz člana 349. stav 2. Krivičnog zakona FBiH. Sudsko vijeće u cijelosti je poklonilo vjeru dokazima obrane!

Predsjednik sudskoga vijeća Igor Todorović u tijeku čitanja presude kazao, da je „Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo optužilo Bekriju Seferovića za krivično djelo sprečavanje dokazivanja iz člana 349. stav 2. KZ F BiH, a da u tijeku sudskog postupka nije ponudilo Vijeću niti jedan jedini dokaz, da je Bekrija Seferović počinio navedeno krivično djelo“!

Odvjetnik Ifet Feraget je nakon oslobađajuće presude 16. 07. 2018. godine jasno za medije izjavio, da se „ovdje radilo o kriminalnoj istrazi, dokazi su fabricirani i podmetani, te da je pravosudna mafija na koljenima i najavio podnošenje Kaznenih prijava protiv glavne tužiteljice Burzić i svih tužitelja involviranih u predmet „Dženan Memić““…“, a koje kriminalne radnje tužitelja su presudom i utvrđene!

Javnost ne smije nikada zaboraviti na sramnu ulogu Dalide Burzić, Seada Kreštalice dr., u predmetu „Dženan Memić“!

Burzićeva, Kreštalica i dr., se nadaju, da će javnost zaboraviti na njihovu sramotnu ulogu u aferi “Memić”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva Dženana Memića na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči, da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000 EURA, a koji iznos je podijelila s ostalim ključnim akterima tog prikrivanja – osobno je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, Federalnim tužiteljima, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});