fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Bosni oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima sa slabim snijegom, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Krajini neće biti padavina. U Hercegovini će prevladavati umjereno oblačno vrijeme. Sredinom dana u Hercegovini se očekuje prolazna naoblaka: Na istoku također može pasti malo kiše.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. U Hercegovini će puhati umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od tri do osam stepeni. Najviša dnevna između četiri i devet, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka kretat će se oko jedan, a najviša dnevna do pet stupnjeva.

Biometeorološka prognoza danas je povoljna.

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelomično će se umanjiti.

S obzirom na to da će biti hladnije, osobito tokom jutra, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju.

Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});