fbpx

“U HNŽ-u sve bolja epidemiološka situacija, pet dana nema novozaraženih”

Autor: dnevno.ba

Epidemiološka situacija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u posljednjih par tjedana sve je bolja, a zadnjih pet dana zaredom u toj županiji nema novozaraženih koronavirusom, kazao je glasnogovornik županijskog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Pero Pavlović, a po njegovim riječima, na sve bolju epidemiološku situaciju utjecalo je više razloga, poput toplijeg vremena, odgovornog ponašanja većine građana, te procesa cijepljenja.

“Koliko god proces cijepljenja u našoj državi ne ide na najbolji mogući način, sretna je okolnost da se ta imunizacija korektno i kvalitetno događa u zemljama u okruženju. Tako da oni ljudi koji dolaze iz regije u našu županiju, u našu državu, nisu više prijenosnici virusa pa je moguće, i to jedan od razloga što danas imamo dosta dobru situaciju u županiji”, kazao je Pavlović.

Upitan hoće li doći do ublažavanja nekih mjere koje su trenutno na snazi, Pavlović je kazao kako će o tome odlučiti Vlada FBiH te podsjetio građane na još neke mjere kao što je zabrana okupljanja više od 50 osoba u zatvorenom i više od 100 na otvorenom prostoru.

“Mi vjerujemo s obzirom na to da imamo dobru situaciju, da bi mogla ovog ili sljedećeg tjedna ići i preporuka prema Vladi FBiH da još dodatno relaksira mjere koje su sada na snazi”, kazao je glasnogovornik Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI