fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Armin Dargut/Pixsell

VIDEO i FOTO U SARAJEVU TRAJE VELIKI PROSVJED Traže se odgovorni za Memićevu i Dragičevićevu smrt

Autor: Dnevno.ba

Danas se u Sarajevu od 13 sati održava prosvjed povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Ovo su 20. po redu prosvjedi koje organizira obitelj Dženana Memića, vjeruju da je 2016. godine ubijen.

Ispred obiteljske kuće Dženana Memića okupio se velik broj građana Sarajeva. Dočekao ih je Dženanov otac Muriz i zamolio ih da se pridržavaju mjera te da prosvjed protekne u dostojanstvenom tonu, javlja Klix.

U 11:30 povorka je krenula prema Narodnom kazalištu u Sarajevu gdje je održan većinski dio prosvjeda.

Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davida Dragičevića, je s današnjeg prosvjeda Sarajevu za njenog sina i Dženana Memića poručila da ima povjerenja u rad glavne državne tužiteljice Gordane Tadić u ovim slučajevima.

“Moj David je 2016. nosio transparente podrške za Nikolu Đurića i Jovana. David, njegova dva-tri prijatelja i njihove majke su bili sami na ulici. Niko nije bio uz njih. Zašto sam danas ovdje i zašto se tri godine borim za svoje dijete? Već izlizana priča i tri godine je ponavljam, tko shvati, shvatit će. Mog djeteta nema i ne mogu ga vratiti. Mogu otići kući i popiti tabletu za smirenje da mi dan brže prođe. To napravim, ali sina ne zaboravljam. Ne mogu zaboraviti drugu djecu i nosit ću transparente koje je nosio moj sin”, rekla je.

Kaže da je za nju današnji prosvjed pokazatelj da se građani ne boje političara.

“Dosta mi je gledati djecu političara koji ne znaju što će od obijesti, dok smo našoj djeci kupovali cipele na kredit. A oni enormno bogati, vozaju se privatnim avionima, jedna obitelj drži po 30 firmi. To je isto i u Sarajevu, Tuzli i Mostaru. Onda kažu da se narod boji izaći na ulice. Čega se boji? Što mi mogu, ubili su mi dijete”, rekla je.

Podsjetimo, Dženan Memić je pod još nerasvijetljenim okolnostima smrtno stradao u veljači 2016. godine, kada je teško ozlijeđen dok je šetao s tadašnjom djevojkom, a zbog težine ozljeda nakon sedam dana je umro u bolnici.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv petero osoba, uključujući dvojicu policajaca, koje se tereti za zločinačko udruživanje s ciljem prikrivanja dokaza o misterioznoj smrti mladića Dženana Memića iz Sarajeva, potvrdili su u srijedu iz Tužiteljstva BiH.

Nakon višemjesečne istrage, koju je vodilo to tužiteljstvo, sada su optuženi Alisa Mutap, djevojka nastradalog mladića, njezin otac Zijad, bivši načelnik Odjela za sigurnost prometa sarajevske policije Hasan Dupovac, policajac iz Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela u BiH Josip Barić te Muamer Ožegović, djelatnik jednog hotela u naselju Ilidža.

Slučaj Memić, kao i smrt mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci, iz temelja su poljuljali povjerenje u pravosuđe u BiH, a zbog toga su u dva najveća grada u BiH organizirani i masovni prosvjedi, zbog sumnje da je u pozadini nastojanje da se prikriju počinitelji navodnih ubojstava.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});