fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZA VIKEND KONCERT OD ČAK 50 TISUĆA LJUDI! Ova zemlja ukida sve korona mjere!

Autor: Fena

Danci su od danas odbacili sve mjere restrikcije uvedene zbog koronavirusa, uključujući posebne korona putovnice koje su bili obvezne za ulaz u noćne klubove, javlja Slobodna Europa.

Korona putovnice uvedene su u ožujku 2021. godine kada je Kopenhagen polako počeo ublažavati ograničenja.

Ove propusnice ukinute su na svim mjestima 1. rujna, osim u noćnim klubovima, gdje od danas više neće biti potrebne.

U subotu, 11. rujna, će biti održan koncert u Kopenhagenu uz prisustvo oko 50.000 ljudi, i sve karte su prodane. Ovo će biti prvi ovakav događaj u Europi.

– Naš cilj je slobodno kretanje. Ono što će se sada dogoditi je da će virus cirkulirati i da će pronaći one koji nisu cijepljeni – rekla je epidemiologinja Lone Simonsen za AFP.

Ona je dodala da virus sada više nije društvena prijetnja, zahvaljujući cjepivu.

– Cjepiva su do sada pružala imunitet od novih sojeva, ali ako se pojave sojevi otporni na cjepivo, morat ćemo preispitati svoju strategiju – rekla je Simonsen.

S oko 500 dnevnih slučajeva zaraze virusom i stopom reprodukcije od 0,7, danske vlasti kažu da drže virus pod kontrolom.

Međutim, ministar zdravlja Magnus Hojnike obećao je da Vlada Danske neće oklijevati u brzom ponovnom uvođenju ograničenja ako bude potrebno.

Vlasti inzistiraju na tome da povratak normalnom životu mora biti praćen strogim higijenskim mjerama i izolacijom oboljelih.

Danska je priopćila da će pomno pratiti broj hospitalizacija – trenutno nešto manje od 130 – i provesti pedantno sekvenciranje kako bi pratila virus.

Osim toga, treća doza cjepiva je od 9. rujna na raspolaganju rizičnim grupama.

Putnici koji ulaze u Dansku moraju i dalje predočiti ili korona putovnicu ili negativan PCR test, a maske su obvezne u zračnim lukama.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});