fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA: Uhićen bivši šef KOS-a Vojske Jugoslavije

Autor: Dnevno.ba

PODGORICA - Pukovnik Radovan Aleksić je uhićen zbog sumnje da je pokušao ubiti policijskog inspektora Predraga Šukovića u Podgorici.

Na graničnom prijelazu Dobrakovo, prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju, uhićen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije, prenosi agencija Tanjug.

Aleksić je uhićen zbog sumnje da je pokušao ubiti policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave policije Crne Gore prije dva mjeseca u središtu Podgorice.

Aleksić se prilikom uhićenja nalazio u rent-a-car vozilu podgoričkih oznaka, a poslije uhićenja odvezen je u glavni grad Crne Gore.

Iz Višeg državnog tužiteljstva je za Radio-televiziju Crne Gore priopćeno kako je Aleksić uhićen po potjernici crnogorskog Tužiteljstva.

“Više državno tužiteljstvo u Podgorici, u suradnji s Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A., državljanin Srbije, 11. srpnja ove godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna tjeralica i isti će, nakon što je na graničnom prijelazu Dobrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužiteljstvo u Podgorici radi saslušanja”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva.

Na Šukovića je 11. srpnja ispaljeno više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužitelja, skinuti su i videozapisi sa videokamera na lokacijama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva, na kojima je, kako se vjeruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala.

Aleksić je u javnost dospio 1999. godine, kada je brutalno pretučen pred svojim stanom u Nikšiću. U to vrijeme bio je načelnik sigurnosti Podgoričkog korpusa Vojske Jugoslavije.

U napadu je korišteno i vatreno oružje, a napadači nikada nisu otkriveni, prenose mediji. Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obavještajne službe u Podgorici.

Poslije referenduma u Crnoj Gori i osamostaljenja ove države, 2006. godine, odbio je preći u redove Vojske Crne Gore i karijeru je nastavio u Podgorici.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});