fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

APEL: Ljudi, nemojte se više zajeba…., U Hrvatskoj je 157 zaraženih, već danas 29 novooboljelih

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Održana je nova konferencija za medije Stožera za civilnu zaštitu, koju se moglo pratiti i na HRT-u.

“U Hrvatskoj imamo 157 pozitivnih bolesnika, što je za 29 više nego jučer. Ukupno je obavljeno 2038 testiranja. Dobro je to da je epidemiološka situacija i dalje pod nadzorom, kada se uspoređujemo s trendovima u okruženju i svijetu. Loše je to što pojedinci ne poštuju pravila vezana uz samoizolaciju te neki ne poštuju pravila koje daje Stožer civilne zaštite. U slučaju dok sustav nadzire epidemiju, moguće je upravljati tom situacijom, usmjeravati tokove i utjecati na njene ishode. Dok se ne poštuje, postoji mogućnost nekontroliranog širenja. Više ne molim i ne apeliram već zahtjevam da se poštuju upute Stožera civilne zaštite”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Pripremaju se kapaciteti u Areni Zagreb te u drugim gradovima. Planski se pripremamo za sve moguće situacije”, dodaje.

Javno se zahvalio vladi UAE-a zbog slanja pomoći Hrvatskoj.

Ministar Davor Božinović potom je naglasio:

“Ono što postaje glavni problem jest pridržavanje svih odluka koje donosi Stožer civilne zaštite. One su bili izbalansirane, ako bi se svi dragovoljno pridržavali tih odliuka, ne bi bilo potrebe za drastičnijim mjerama. No, činjenice pokazuju drugačije. Manjina, ali dosta velika manjina koji mogu biti opasnost za sebe ili druge, donositi ćemo sve rigoroznije odluke koje će se morati provesti. Hrvatska policija će voditi računa o tome kako se one provode. Reagirat će svaki put kada vide da se nešto ne provodi. Naši će se životi sve više mijenjati i odvijati u zatvorenim prostorima, to je iz prakse zemalja koje su bile na prvoj crti žarišta, to se pokazalo da je nužno. Ljudi ostanite doma, osim onih koji moraju ići na posao. I osim ako ostali građani moraju do dućana ili do bolnice, a potom se vratiti doma. Svi se moraju organizirati da se maksimalno poštuju higijenske mjere. Ne prilazite jedni drugima. Ili dva metra ili će policija to upozoravati”.

Znamo da naslov ovoga teksta nije baš doličan jednome portalu, međutim naš narod na pravi način može shvatiti poruku jedino kada se upotrebljava ovakav riječnik, pa smo stoga tako postupili ovom prilikom, a ujedno se ispričavamo svima onima koji shvaćaju dobronamjerne poruke odaslane i normalnim putem.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});