fbpx
Ilustracija: Pixabay

Dermatolozi potvrdili: Samo vam je ovo potrebno za zdravu kožu

Autor: Dnevno.ba

Zrava, sjajna i mladolika koža želja je svake žene, ali i muškarca. Stoga nimalo ne čudi što sve veći broj ljudi ulaže vrijeme i novac u preparate, ali i tretmane za očuvanje zdravlja kože. Ako i vi želite spriječiti oštećenje kože i pritom zadržati njezinu elastičnost, dermatolozi kažu da je jedina stvar koju biste trebali napraviti svaki dan jest zaštititi ju od sunca.

Naime, svi jako dobro znamo da su sunčeve zrake vrlo opasne za našu kožu, pogotovo ako izlaganje ultraljubičastim zrakama traje predugo, prenosi Index.

Adekvatna zaštita u tome bi vam trebala pomoći, tvrde dermatolozi. I ne samo to, ako imate kvalitetnu kremu za zaštitu od sunca, ne trebaju vam skupe kreme ili tretmani od čijih cijena boli glava.

Steven Daveluy, certificirani dermatolog na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Wayne, govori za Newsweek kako je krema za sunčanje najvažnija stvar kada se radi o sprječavanju oštećenja kože.

Iako izlaganje suncu potiče proizvodnju vitamina D, vitalnog nutrijenta važnog za zdravlje kostiju i imunološkog sustava, ono može biti izrazito štetno po zdravlje naše kože ako pritom ne koristimo odgovarajuću zaštitu.

“Zbog rizika od raka kože, stručnjaci se slažu s time koliko je važno zaštititi kožu od štetnih ultraljubičastih sunčevih zraka. Jednako su tako štetni i bilo kakvi umjetni izvori sunčeve svjetlosti poput još uvijek vrlo popularnih solarija u koje još uvijek odlazi velik broj žena, ali i muškaraca”, tvrdi Daveluy.

Dermatolozi kažu da postoji nekoliko načina kako se zaštititi od sunčevih zraka, uključujući korištenje kreme za sunčanje, nošenje šešira i druge zaštitne odjeće te traženje hlada kad god je to moguće.

“Ako pravilno ne zaštitite svoju kožu, povećavate rizik od razvoja raka kože, promjene boje kože, hiperpigmentacije, pjegica i naborane kože. Krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom pomoći će u sprječavanju problema s kožom, uključujući rak i prijevremeno starenje kože. Ako želite lijepu kožu, krema za sunčanje mora postati vaš najbolji prijatelj”, dodaje Daveluy.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI