fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HU „Nova Nada“iz Norveške realizira projekt za djecu koja imaju usporen razvoj govora

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - U tijeku je realizacija projekta Humanitarnog Udruženja "Nova Nada" iz Norveške pod nazivom „Rame uz Rame“ koji se realizira s djecom koja imaju uspren razvoj govora.

Projekt se realizira u prostorijama ZU Plava Poliklinika Tuzla uz pomoć logopeda Ivone Dragutinović i koordinatora Nurdine Mustafić uz veliku pomoć i podršku osoblja ZU Plave Poliklinike Tuzla.

Projekt se provodi kroz grupne radionice i individualne tretmane a cjelokupan rad je prilagođen djeci.

Radionice se održavaju dva puta tjedno u trajanju od po dva sata. Teme koje se obrađuju na radionicama su u skladu s kronološkom dobi djece. Djeca su uključena u izvođenje radionica u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima.

Cilj u realizaciji projekta je pružiti stručnu pomoć djeci s usporenim razvojem govora da prevladaju problem.

Tijekom tri mjeseca izvršena je opservacija, detekcija, te dijagnostika djece s govorno-jezičkim poremećajima.

Djeca koja su prisustvovala pregledu su bila različitog uzrasta, kao i patologije. Uzrasna razlika se kretala od 2,1 do 9,3 godine.

Roditelji su aktivni sudionici naših vježbi, kao ravnopravni partneri s djecom i logopedom, a date su im i smjernice za rad kod kuće. Na taj način želimo izbjeći bilo kakve nedoumice vezano za daljnji rad kod kuće rekla je logoped Ivona Dragutinović.

Projekt „Rame uz Rame“ traje šest mjeseci, za svaku radionicu dolaze nam nova djeca sa svojim problemima a koja se nisu uključila na početku realzacije projekta, rekla je koordinator projekta Nurdina Mustafić.

Ovom prilikom pozvala je da djeca s problemima u govoru dođu u ZU Plava Polikliniku Tuzla za vrijeme održavanja radionica (subota i nedjelja od 10,00 do 12,00 sati) ili ih kontaktirate na telefon 035 393 111.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});