IRMA BARALIJA: Ono što se dogodilo Aluminiju sada u Mostaru prijeti i ovdašnjim dvijema bolnicama!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Na današnji dan prije 10 mjeseci održali su se opći izbori u BiH koji su dali za pravo čelnicima HDZ-a BiH i SDA da formiraju vlast u HNŽ-u.

Rezultat rada novih-starih koalicijskih partnera je blokada rada najvišeg zakonodavnog tijela u Kantonu, Skupštine HNŽ, zbog nemogućnosti da se spomenute dvije stranke dogovore oko izbora rukovodstva Skupštine.

Tako se u posljednjih šest mjeseci nije održala niti jedna sjednica Skupštine HNŽ-a, iako su zastupnici i zastupnice uredno primali svoje plaće u istom periodu.

“Šteta po građane i građanke HNŽ-a nije samo financijska, u smislu da plaćamo nerad i neodgovornost zastupnika, ona je mnogostruka na svim društvenim poljima. Pogledajte u kakvu su situaciju doveli mostarsku bolnicu Dr. Safet Mujić! Po izvještajima Federalne revizije, bolnica je u milijunskim dugovima, što ljudi već godinama primjećuju na uslugama i lijekovima koji su im dostupni u ovoj ustanovi.

Iz uprave bolnice kažu da su se obraćali u više navrata Skupštini HNŽ-a jer je ona osnivač i kao takva odgovorna za stanje u bolnici, ali odgovor nikad nisu dobili. Kako će i dobiti odgovor kada su zastupnici i zastupnice već šest mjeseci na plaćenom godišnjem odmoru!” – izjavila je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke.

Ona strahuje da bi odnos prema bolnici mogao dovesti do njene propasti. Uspoređuje to s odnosom prema Aluminiju i drugima za život građana u HNŽ-u, krucijalnim pitanjima:

„Zahtijevamo od zastupnika i zastupnica u Skupštini HNŽ-a da se pojave na svom radnom mjestu i počnu zarađivati plaću. Nikakav ‘ugrožen nacionalni interes’ ne može biti isprika za nereagiranje na gašenje najvećeg privrednog giganta u HNŽ-u, mostarskog Aluminija, nerješavanje pitanja regionalne Deponije Uborak kao i dozvoljavanje da i Bolnica Dr. Safet Mujić, kao i Sveučilišna bolnica na Bijelom Brijegu, po uzoru na Aluminij, potonu u milijunska dugovanja. Ako kasti nacionalnih stranaka ovo nisu dovoljno važni i dovoljno životni problemi, nama jesu i inzistiramo da ih riješe!“

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI