fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Koliko dugo sirovo meso doista može trajati u hladnjaku ili zamrzivaču kad je vani vruće?

Autor: Net.hr

U hladnjaku ili zamrzivaču, sirovo ili kuhano – postoje velike razlike

S dolaskom vrućih dana, u svim kućanstvima nastaje problem s hranom koji vas, ako ga ne uočite na vrijeme, može stajati probavnih tegoba. Koliko sirovo meso doista može trajati u hladnjaku ili zamrzivaču? Nije isto za sve vrste.

Perad

Meso peradi smijete držati u hladnjaku samo dan ili dva. Ako ga dotad niste skuhali, preporučamo da i ne pokušavate. U zamrzivaču može stajati do godinu dana. Termički obrađena perad u hladnjaku će izdržati nekoliko dana, a ako je takvu zamrznete, možete je pojesti u roku od 2 – 6 mjeseci.

Crveno meso i svinjetina

Rok trajanja ove vrte mesa nešto je dulji. Svježe smije stajati u hladnjaku do pet dana, a zamrznuto 4 – 12 mjeseci. Preostalo kuhano meso će trajati od tri do četiri dana u hladnjaku te od dva do šest mjeseci ako se zamrzne.

Mljeveno meso

Mljeveno meso govedine, teletine, svinjetine ili peradi može stajati u hladnjaku od jedan do dva dana, a može se zamrznuti na period od tri do četiri mjeseca.

Hrenovke i salame

Neotvorene će izdržati u hladnjaku dva tjedna i trebale bi se pojesti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja (hrenovke mogu stajati i nekoliko dana dulje), piše Reader’s Digest. U zamrzivaču će trajati od jedan do dva mjeseca.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u hladnjaku treba se pojesti u roku od tjedan dana, a kobasica u roku od dva dana. I jedno i drugo mogu se zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca.

Autor: Net.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});