fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija: pixabay

Koliko puta dnevno je normalno mokriti?

Autor: Dnevno.ba

Dijabetes je dijagnoza koja se postavlja kada je razina šećera u krvi iznimno visoka. Višak šećera u krvi kod dijabetičara se izlučuje u urin, što uzrokuje gubitak tekućine, koji uzrokuje pretjeranu žeđ, a time i pretjerano mokrenje.

Zdravi ljudi obično mokre četiri do sedam puta u danu ako piju dvije litre tekućine dnevno. Sve više od toga može značiti da pijete više od dvije litre tekućine dnevno ili je znak dijabetesa. Osobe s visokim krvnim tlakom ili problemima s bubrezima također mogu više mokriti.

“Učestalo mokrenje ne znači nužno bolest, tako da se nema potrebe brinuti ako se inače osjećate dobro”, objasnio je za patient.info dr. Preethi Daniel.

Učestalo mokrenje može biti posljedica pretjeranog stresa. Studije su pokazale da je stres povezan s proizvodnjom urina. Ako sumnjate na dijabetes, simptomi na koje biste trebali obratiti pozornost su zamagljen vid, čudni trnci u rukama i nogama te umor.

Prema Klinici Cleveland, namirnice koje iritiraju urin, a čiji unos treba smanjiti ako vas muči učestalo mokrenje, uključuju alkohol, jabuke, kavu, sok od jabuke, citruse, čokoladu, sirovi luk, rajčice, jogurt, grožđe, začinjenu hranu, orahe i čaj.

Svatko tko je zabrinut za svoje zdravlje ili simptome trebao bi razgovarati sa svojim liječnikom opće prakse ili medicinskim stručnjakom, prenosi Index.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});