Istraživanja su pokazala da dodavanje određenih začina va...
Popis namirnica koje nikako ne biste trebali držati u hladnjaku, mogu biti štetne
Čuvanje nekih namirnica u hladnjaku može napraviti više štete nego koristi. Primjerice, med može zauvijek stajati na sobnoj temperaturi, ali u hladnjaku će se samo stvrdnuti i uništiti strukturu.
Naime, liječnica Dimple Jangda, koja na društvenim mrežama često dijeli savjete kako bi pomogla ljudima u svakodnevnom životu, izdvojila je tri stvari koje mogu biti štetne ako ostanu u hladnjaku.
“Mnogi ljudi to ne znaju, ali postoji nekoliko namirnica koje ne bi trebale biti u vašem hladnjaku, a ljudi ih ipak tamo stavljaju”, objasnila je.
Svježi đumbir
Nije mu mjesto u hladnjaku. To je zato što na đumbiru vrlo brzo počinje rasti plijesan. Iako je vrlo zdrav, njegovo nepravilno skladištenje može izazvati probleme. Stvaranje plijesni na svježem đumbiru potiče se niskom temperaturom i vlagom, a to ga čini vrlo toksičnim.
Kuhana riža
I ona može biti otrovna jer se na nju brzo uhvati plijesan. Ako se nalazi u hladnjaku, preporuka je potrošiti je unutar 24 sata. Osim toga, kuhana riža ima potencijal za razvoj bakterije b.cereus, koja se povezuje s trovanjem hranom.
Luk
Privlači bakterije iz svoje okoline i zato može biti opasan za zdravlje. U hladnjaku upija više vlage, zbog čega se brže kvari. Škrob se također, u hladnom i vlažnom okruženju, brže pretvara u šećer, a luk počinje truliti.
Češnjak
Razlozi zašto ga nije dobro držati u hladnjaku malo su drugačiji. Na taj se način potiče njegovo nicanje, što nije štetno ni nezdravo, ali češnjak tako gubi na kvaliteti.
Ovu vrstu voća nutricionisti smatraju ‘najmoćnijom‘, sadrži veliku količinu vitamina i minerala
ZADNJE VIJESTI
Lubenica je doista iznenađujuće korisna namirnica! Njezina...
Studija sa Sveučilišta u Konstanzu u Njemačkoj, objavljen...
Kvalitetan san neophodan je za psihičko i fizičko zdravlje...