googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Unsplash

Ovu vrstu voća nutricionisti smatraju ‘najmoćnijom‘, sadrži veliku količinu vitamina i minerala

Autor: Dnevno.ba

Kad pomislite na voće, vjerojatno vam prvo na pamet padne sočna, crvena jabuka.

Jabuke su najpopularnije voće u prehrani ljudi, što je dobro jer se nutricionisti slažu da su jako zdrave jer sadrže veliku količinu vitamina i minerala. Međutim postoji jedna vrsta jabuke koja je zdravija od ostalih.

Zelene jabuke sadrže daleko više korisnih tvari od ostalih jabuka te povoljno utječu na cijeli organizam. Kako piše Jutarnji list nutricionisti navode 6 razloga zašto bismo trebali pojesti bar jednu zelenu jabuku dnevno.

Zelene jabuke poboljšavaju rad probavnog sustava jer sadrže puno vlakana koja utječu na ravnotežu tvari u organizmu i snagu metabolizma. Bogate su polisaharidima i ligninom koji su od vitalnog značaja za zdravlje debelog crijeva.

Foto: Pixabay

Drže nas mladima

Zelene jabuke sadrže velike količine željeza koje povećava udio kisika u krvi. Sadrži i druge korisne minerale, bakar, cink, mangan i kalij koji jačaju vaš metabolizam. Ako se osjećate umorno, pojedite zelenu jabuku jer će vam vratiti energiju.

Također reguliraju nivo šećera u krvi, kolesterol i pročišćavaju jetru. Antioksidansi kojima su bogate pomažu da se riješite podočnjaka i da vaše lice izgleda mladoliko. Tvari u zelenim jabukama potiču regeneraciju ćelija u koži i popravljaju njenu teksturu. Zatežu kožu, zbog čega ona izgleda zdravo i mladoliko.

Ovaj orašasti plod štiti vid, a pomaže i kod problema s erektilnom disfunkcijom

Konačno potiču i sagorijevanje masnih naslaga, a imaju vrlo mali udio šećera. Iz svih tih razloga preporučujemo da svaki dan za vrijeme pauze na poslu ili između dnevnih aktivnosti pojede jednu zelenu jabuku. Vaše tijelo će vam biti zahvalno.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});