fbpx
Foto: Klix

U BiH su stigli brzi antigen testovi za kućnu upotrebu, donosimo korisne informacije o njima

Autor: Dnevno.ba

U apotekama širom BiH su se konačno pojavili brzi antigen testovi za kućnu upotrebu, a osim što su poprilično jeftini – veoma su jednostavni za korištenje. U većini apoteka smo pronašli brzi test te donosimo korisne informacije za sve koji ih žele kupiti.

Cijene ovih testova kreću se od 7 do 8 KM, a mogu se pronaći u apotekama širom Bosne i Hercegovine. Istražili smo gdje su sve dostupni, a spisak je poprilično dug. U Sarajevu u većini apoteka košta 7,90 KM, a test možete pronaći i u Tuzli i Mostaru gdje ima istu cijenu.

Najniža cijena testa je u Istočnom Sarajevu, gdje košta 7,55 KM, odmah za njim slijedi Bijeljina, gdje ga možete kupiti za 7,60 KM.

U Zenici, apoteke ovaj test nude za 8 KM, a u Banjoj Luci ga možete kupiti za 7,50 KM.

U apoteci Pharmacia u Zenici brzi antigenski test dostupan je od prošle sedmice, a iz ove Apoteke su nam kazali da su za sada zadovoljni njegovom potražnjom.

“Prednost ovog antigenskog testa jeste njegova dostupnost, kao i cijena koja je niža u odnosu na ostale antigenske testove. Također, ovaj test je jednostavan za upotrebu te ga svako može odraditi sam kod kuće te otkloniti sumnje na zarazu koronavirusom”, kazali su, dodajući da ukoliko je rezultat testa pozitivan osoba se treba javiti ljekaru.

Također, iz apoteke su nam kazali da za sada testova imaju u dovoljnim količinama, ali i da očekuju povećanje potražnje.

Opširnije o temi: OVDJE

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI