fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Italiji umro čovjek zaražen koronavirusom

Autor: HTV

PADOVA - U Italiji u Padovi umro je 78-godišnjak koji je bio pozitivan na koronavirus, prenose talijanski mediji. On je jedan od dvojice iz Veneta koji su pozitivni na taj virus.

Zdravstvene su vlasti jučer izvijestile o 15 slučajeva zaraze virusom u Lombardiji na sjeveru Italije te dva u susjednom Venetu. Nekoliko je gradova na sjeveru zemlje, u pokušaju suzbijanja širenja virusa, naredilo zatvaranje svih javnih prostora, uključujući škole, trgovine i sportske objekte. Testirane su stotine ljudi.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da se sužava prostor mogućnosti suzbijanja epidemije koronavirusa te da se zato mora brzo reagirati.

U talijanskoj regiji Lombardija je 14 slučajeva zaraženih koronavirusom. Od dvije zaražene osobe u Venetu, jedna je kasno navečer u petak preminula. Među zaraženima je i pet zdravstvenih djelatnika. Tri osobe zaražene koronavirusom zabilježene su proteklih dana u Italiji te ih je ukupno – 19.

Stotine ljudi su testirane, a nekoliko gradova sjeverne Italije naredilo je zatvaranje svih prostora javnog okupljanja, u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.

Preminuli muškarac u Padovi bio je hospitaliziran već 10-ak dana

Adriano Trevisan (78) prva je žrtva koronovirusa u Italiji. On je bio hospitaliziran u bolnici u Padovi, zajedno s drugom zaraženom osobom u toj regiji. U bolnici je bio 10-ak dana zbog prijašnjih zdravstvenih teškoća. Trevisan je bivši vlasnik građevinske tvrtke, otac troje djece, prenosi agencija Ansa.

Oboljeli iz Codogna večerao s prijateljem koji se vratio iz Kine i zarazio se

Prvi oboljeli u Codognu je 38-godišnji Talijan što se potvrdilo sinoć, iako je od srijede u bolnici. Budući da nije bilo očite poveznice s Kinom, liječnici ga nisu odmah tretirali kao moguće oboljelog od koronavirusa. To se dogodilo tek nakon što mu se stanje pogoršalo, a njegova se supruga sjetila da je nedavno večerao s prijateljem koji se vratio iz Kine. Virus je s njega prešao na njegovu trudnu suprugu, prijatelja s kojim je trčao, pet liječnika i sestara te tri pacijenta u bolnici u koju je došao, kao i tri starija muškarca. Trojica starijih muškaraca posjetitelji su kafića koji drži otac “jogging” partnera oboljelog 38-godišnjaka, navele su regionalne vlasti u priopćenju.

– U izolaciju ćemo staviti 250 osoba i testirati ih, rekao je povjerenik za zdravstvo Lombardije Giulio Gallera, među kojima je 70 članova medicinskog osoblja bolnice u Codognu i 160 suradnika 38-godišnjaka.

Prijatelj 38-godišnjaka koji je bio u Kini a negativan je na koronavirus, zadržan je u bolnici zbog dodatnih testiranja. Zdravstvene vlasti rekle su da nije imao simptome nakon povratka iz Kine 21. siječnja, a i ako je bio nositelj virusa, njegova je zaraza prošla.

Zatvaraju se prostori javnog okupljanja u Codognu i devet okolnih mjesta

Vlasti su najavile zatvaranje svih prostora javnog okupljanja u Codognu i u devet okolnih mjesta.

Ministar zdravstva Roberto Speranza rekao je da će škole i većina trgovina biti zatvoreno i da se otkazuju sportski događaji.

– Osnovni cilj kojem težimo sljedećih sati je zaustavljanje područja širenja virusa, rekao je Speranza nakon razgovora regionalnim vlastima.

Koronavirusom je u Italiji do danas bilo zaraženo troje ljudi

Do danas je u Italiji koronavirusom bilo zaraženo troje ljudi. Dvoje kineskih turista koji su stigli iz Wuhana bili su pozitivni na koronavirus u Rimu potkraj siječnja, dok je Talijan koji se vratio iz kineskoga grada na letu s još 56 stranih državljana, hospitaliziran tjedan poslije.

● Karantena za posadu “ukletog kruzera” još nije ni počela

U Južnoj Koreji 100 je novih slučajeva zaraze, a ukupan broj premašio je 200. U Kini je zaraženo i više od 500 zatvorenika u dva zatvora izvan žarišta, provincije Hubei. Klinički se istražuje pet novih lijekova, a učinkovito se primjenjuje kombinacija antivirusnih lijekova i tradicionalne kineske medicine. U Iranu 13 novih slučajeva, četvero je preminulih.

Autor: HTV
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});