Veleposlanik Turske donirao 80 ultrazvučnih pregleda dojke za Hadžićanke

Autor: Dnevno.ba

HADŽIĆI - Veleposlanik Republike Turske u BiH Njegova ekselencija Haldum Koč sa suprugom Pinar posjetio je hadžičko udruženje oboljelih i liječenih od tumora "Rubin". Koč je u ugodnom razgovoru s članovima ovog udruženja prije svega zahvalio predsjednici Esmi Šehić i članovima "Rubina" za sve što čine na polju suzbijanja rakova i tumora.

“Došao sam ovdje s namjerom da Vama, koji svojim svijetlim primjerom u borbi protiv bolesti nesebično pomažete i drugima, iskažem svoje poštovanje. Nije mala stvar da u sredini koja je malo dalje od glavnog grada BiH građanima omogućite da imaju ultrazvučni i mamografski pregled. Hvala vam i ambasada Turske stoji Vam na raspolaganju” – rekao je Haldum Koč, veleposlanik Republike Turske u BiH.

“Počašćeni smo samom činjenicom da ste danas ovdje s nama. Što se planova za budućnost tiče, Udruženje nastavlja raditi svoje redovne aktivnosti. U suradnji s organizacijom “Think pink” planiramo u narednoj godini organizirati 50 besplatnih mamografija, a i nastaviti s ultrazvučnim pregledima” – rekla je Esma Šehić, predsjednica Udruženja.

Gospođa Pinar Koč uručila je predsjednici Udruženja novac koji je dovoljan za 80 ultrazvučnih pregleda dojke. Gospođa Koč je izrazila nadu da će svi pregledi biti negativni te da će trend oboljelih biti u stalnom padu.

Podsjetimo, Udruženje Rubin iz Hadžića u proteklih godinu i tri mjesesa je uradilo oko 2000 ultrazvučnih pregleda dojke, navodi se u priopćenju spomenutog udruženja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI