fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZOVU JU UBOJICA SALA! Najzdraviji način da skinete i do 20 kg u mjesec dana!

Autor: dnevno.ba

Pogled u ogledalo baš vas i ne veseli, a dolaskom toplijeg vremena ipak se želite dobro osjećati u svom tijelu i na plaži? Ne očajavajte! Iako nam se ljeto opasno približava, još uvijek imate sasvim dovoljno vremena skinuti kile koje ste nakupli tokom zimskih mjeseci! Ova namirnica u tome će vam zasigurno pomoći!

Heljda je usporedbi s drugim žitaricama, niskokaloričan, dijetski proizvod, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, željeza, magnezija, kalija, fosfora, joda, vitamina B1 i B6.

Samo dva tjedna dovoljna su da pomoću ove žitarice očistite organizam, ali i izgubite od 7 do 10 kilograma.

PRIPREMA HELJDE

Uvečer proprženu heljdu u zrnu zalijte nezasoljenom kipućom vodom, ocijedite i ponovo zalijte kipućom vodom (tek toliko da je pokrije), poklopite i ostavite preko noći. Ujutro je spremna za upotrebu. Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, već prema apetitu.

JELOVNIK DIJETE

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, ali bez začina, umaka i soli (dozvoljen je jedino soja sos).

U toku dana popijte 1 litru kefira (1% – 1,6% m.m.) i pijte najmanje 1,5 litru vode.

Dozvoljena je i kava, ali ne više od dvije šalice dnevno, bez šećera.

Također, poželjno je da četiri sata prije odlaska na spavanje završite s posljednjim obrokom.

U toku dana možete uzimati voće i povrće (jabuke, naranče, kupus salatu, zeleno povrće, suhe šljive, žlicu meda). Možete jesti pirjano zeleno povrće – špinat, brokulu, kelj, prokulice, grašak, ali bez soli i drugih začina.

Bez osjećaja gladi

Heljdina dijeta nije gladovanje, tako da ne biste trebali imati osjećaj gladi.

Kada završite s dijetom čišćenje organizma se nastavlja još nekoliko dana, pa nemojte odmah “trčati” na vagu, pričekajte još 3-4 dana da vidite konačne rezultate.

NAPOMENA

Ako je heljda često na vašem tanjuru i redovno je koristite, ipak biste trebali paziti na način na koji je pripremate. Naime, najbolje je ostaviti je u vodi preko noći, u suprotom ona zadržava fitinsku kiselinu koja u velikim količinama može štetno djelovati na organizam.

Heljdino brašno je, pak, zbog procesa fermentacije lišeno ove kiseline, pa ga možete upotrebljavati bez straha – ali ne u ovoj dijeti.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});