ZOVU JU UBOJICA SALA! Najzdraviji način da skinete i do 20 kg u mjesec dana!

Autor: dnevno.ba

Pogled u ogledalo baš vas i ne veseli, a dolaskom toplijeg vremena ipak se želite dobro osjećati u svom tijelu i na plaži? Ne očajavajte! Iako nam se ljeto opasno približava, još uvijek imate sasvim dovoljno vremena skinuti kile koje ste nakupli tokom zimskih mjeseci! Ova namirnica u tome će vam zasigurno pomoći!

Heljda je usporedbi s drugim žitaricama, niskokaloričan, dijetski proizvod, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, željeza, magnezija, kalija, fosfora, joda, vitamina B1 i B6.

Samo dva tjedna dovoljna su da pomoću ove žitarice očistite organizam, ali i izgubite od 7 do 10 kilograma.

PRIPREMA HELJDE

Uvečer proprženu heljdu u zrnu zalijte nezasoljenom kipućom vodom, ocijedite i ponovo zalijte kipućom vodom (tek toliko da je pokrije), poklopite i ostavite preko noći. Ujutro je spremna za upotrebu. Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, već prema apetitu.

JELOVNIK DIJETE

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, ali bez začina, umaka i soli (dozvoljen je jedino soja sos).

U toku dana popijte 1 litru kefira (1% – 1,6% m.m.) i pijte najmanje 1,5 litru vode.

Dozvoljena je i kava, ali ne više od dvije šalice dnevno, bez šećera.

Također, poželjno je da četiri sata prije odlaska na spavanje završite s posljednjim obrokom.

U toku dana možete uzimati voće i povrće (jabuke, naranče, kupus salatu, zeleno povrće, suhe šljive, žlicu meda). Možete jesti pirjano zeleno povrće – špinat, brokulu, kelj, prokulice, grašak, ali bez soli i drugih začina.

Bez osjećaja gladi

Heljdina dijeta nije gladovanje, tako da ne biste trebali imati osjećaj gladi.

Kada završite s dijetom čišćenje organizma se nastavlja još nekoliko dana, pa nemojte odmah “trčati” na vagu, pričekajte još 3-4 dana da vidite konačne rezultate.

NAPOMENA

Ako je heljda često na vašem tanjuru i redovno je koristite, ipak biste trebali paziti na način na koji je pripremate. Naime, najbolje je ostaviti je u vodi preko noći, u suprotom ona zadržava fitinsku kiselinu koja u velikim količinama može štetno djelovati na organizam.

Heljdino brašno je, pak, zbog procesa fermentacije lišeno ove kiseline, pa ga možete upotrebljavati bez straha – ali ne u ovoj dijeti.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI