FOTO: Vinski događaj u Međugorju “Blaž 2017.” – Aljoša Asanović svečano otvorio manifestaciju

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Skupina vrhunskih proizvođača vina Žilavke i Blatine ugostila je u Međugorju u Sport centru istinske ljubitelje i vrhunske poznavatelje vina iz cijele regije na enološkom performansu pod nazivom “Blaž 2017.”.

Zorica Kondža, jedna od najvećih diva hrvatske muzičke scene, prepoznatljiva po svom bogatom glasu širokog raspona u kojem se mediteranski temperament spaja sa modernim žanrovima poput soula, bluesa i rock’n’rolla, uveličala je ovaj jedinstveni događaj u Hercegovini uz klapu “Contra”. Svoj doprinos ovoj manifestaciji dao je i slikar Anto Mamuša koji je tijekom njenog trajanja naslikao beračicu grožđa, i ovo djelo je prodano na aukciji.

Kako je dobro i kvalitetno vino uvijek pratitelj dobre i probrane hrane, tako su i organizatori, hercegovački vinari i vinogradari okupljeni u strukovnu udrugu “Blaž, blatina & žilavka enology”, sve posjetitelje obradovali autohtonim i čuvenim hercegovačkim sortama žilavkom i blatinom, uz poseban enološki pristup, ali i specijalitetima koje su pripremili kuhari renomirane “Podravke”.

Nogometnom asu Aljoši Asanoviću pripala je čast da otvori ovogodišnju manifestaciju, a u dobrim vinima uživali su brojni sportaši iz Hercegovine, među kojima je bio i legendarni Blaž Slišković.

Vinarije koji su sudjelovali na događaju su AG Međugorje (Carska Vina), Vinarija Čitluk, Vina Zadro, Podrumi Andrija, Vinarija Dodig, Vinarija Sivrić, Vinarija Brkić , Vinarija Ostojić, Vinarija Marjanović, Vinarija Škegro, Vinarija Begić, Gentille vinarija, Vinarija Dida, Vinarija Nuić, Dauorson vina, Vinarija Vilinka, Vinarija Buntić, Vinarija Tolj, Vinarija Rubis i Vinarija Matić.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI