Otac Dianinog vozača: ‘Siguran sam da je princeza ubijena’

Autor: 24sata

Jean Paul (85), otac vozača princeze Diane koji je zajedno sa njom i Dodijem al Fayedom stradao u prometnoj nesreći 1997. godine, tvrdi da ne želi da umrijeti prije nego što sazna cijelu priču o ovom događaju.

Njegov sin Henry bio je za volanom tog 31. kolovoza 1997. godine kada je izgubio kontrolu nad Mercedesom u tunelu Alma u Parizu. Na zadnjem sjedištu bili su britanska princeza Diana i njen ljubavnik Dodi al Fayed.

– Diana je poginula kao i moj sin. Mislim da su oboje ubijeni. Postojala je zavjera da se ubije Diana i moj sin je bio kolateralna žrtva. Uvjeren sam da on nije u tome sudjelovao, bio je previše pošten- rekao je Jean.

Čak tvrdi da su pojedini ljudi iz Scotland Yarda bili umiješani u zavjeru.

– Izgubio sam nadu da ću ikada saznati što se točno dogodilo. Možda će se saznati za 30 ili 50 godina. Ali, ipak bih volio znati prije nego što umrem – izjavio je.

Paul je išao toliko daleko da je Mirroru rekao da vjeruje kako su uzorci krvi njegovog sina zamijenjeni ili izmijenjeni da bi izgledalo kao da je pio alkohol.

Od tog kobnog kolovoza 1997. godine pojavile su se brojne teorije koje okružuju smrt Lady Di. I otac Dodija la Fayeda je govorio kako je sve bilo namješteno.

Međutim, izvještaj iz 2008. godine je pokazao da se prometna nezgoda dogodila zbog Paulovog nemara, a Diana i Dodi nisu bili vezani što je samo pogoršalo stvari.

Autor: 24sata

ZADNJE VIJESTI