fbpx

PL BiH: Trolist vodećih u gostima, Čelik nastavlja pozitivnu seriju!?

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Nogometni premijerligaši u Bosni i Hercegovini ovog vikenda igraju utakmice 6. Kola Lige za prvaka, te Lige za opstanak, akako Prvenstvo odmiče sve je uzbudljivije u borbi za prvaka, kao i opstanak u društvu najboljih.

Prvenstveni lider Željezničar u srijedu je teško stradao na svojoj Grbavici u Kup ogledu protiv Širokog Brijega, pa u ovom klubu prvenstveno gostovanje kod Slobode doživljavaju kao svojevrsni popravni ispit. Tuzlaci imaju dosta svojih problema, pa je Željo lagani favorit, no nikome nije lako na Tušnju, pa ove nedjelje neće biti ni Željezničaru.

Njihov najbliži pratitelj Zrinjski u goste će Krupi koja itekako zna biti opasna što je potvrdila prošlog vikenda izborivši bod na Koševu protiv sarajeva. Stoga je i “Plemićima” oprez nužan, premda su i oni poput Željezničara lagani favoriti.

Trećeplasirano Sarajevo gostuje u Bijeljini kod Radnika i u “bordo” redovima ovaj sraz s razlogom doživljavaju kao hvatanje posljednjeg vlaka u borbi za titulu prvaka, jer u slučaju eventualnog novog kiksa momčad Sarajeva bi se dobrano oprostila od borbe za najviši plasman.

Derbi Lige za opstanak igraju Metalleghe i Vitez. Domaćin bi pobjedom gotovo riješio sve svoje brige, pa im ni bod ne bi bio loš, međutim i Vitežanima je nakon serije lošijih rezultata najvažnija da se neporaženi vrate iz Banja Luke.

Široki Brijeg je izgubio dva posljednja dvoboja Lige za opstanak, no oni su se poprilično udaljili od konkurencije, pa dosta bezbrižno mogu na gostovanje kod posljednjeplasiranog Olimpica koji je njihova “crna mačka”, no u trenutnoj situaciji momčad s Pecare takvo saznanje i ne brine previše.

Čelik je u četiri posljednja dvoboja ugrabio čak 10 od mogućih 12 bodova, samim time enormno povećao svoje izglede u borbi za opstanak, pa u redovima zeničkog premijerligaša s dosta optimizma očekuju i sraz protiv Mladosti, koja je poput Širokog Brijega u mirnoj luci, iako bi eventualnim porazom na Bilinom Polju i njihova barka bila bar donekle “uzljuljana”.

Liga za prvaka – raspored 6. Kola:
KRUPA NA VRBASU: Krupa – Zrinjski (Sudac: Elvis Mujić – Banovići; subota – 17.00) – Arena Sport
BIJELJINA: Radnik – Sarajevo (Sudac: Ilija Živković – Orašje; subota – 17.00) – Moja TV
TUZLA: Sloboda – Željezničar (Sudac: Vladimir Bjelica – I. Sarajevo; nedjelja – 17.00) – Moja TV

Poredak:
Željezničar 55, Zrinjski 54, Sarajevo 50, Radnik i Sloboda 39, Krupa 37 bodova.

Liga za opstanak – raspored 6. Kola:
ZENICA: Čelik – Mladost (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka; subota – 17.00) – BHT 1
SARAJEVO: Olimpic – Široki Brijeg (Sudac: Emir Spahalić – Mostar; nedjelja – 17.00) – Arena Sport
BANJA LUKA: Metalleghe BSI – Vitez (Sudac: Antoni Bandić – Grude; nedjelja – 17.00)

Poredak:
Široki Brijeg 35, Mladost 32, Metalleghe BSI 27, Vitez 25, Čelik 24, Olimpic 18 bodova.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI