fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zrinjski na startu bolji od Radnika, ali na Koševu bi mogao biti znatno oslabljen

Autor: ScSport.ba

MOSTAR - U jednom od najzanimljivijih susreta 1. kola BH Telecom Premijer lige, Zrinjski je Pod Bijelim brijegom u Mostaru sa 2:1 pobijedio Radnik.

Bio je to dvoboj aktualnog prvaka i osvajača Kupa naše zemlje u kojem su Plemići pokazali bolju igru tokom cijelog meča i na kraju su zasluženo slavili.

Zrinjski je do vodstva stigao iz prve prave šanse u 17. minuti kada je nakon kornera u nastavku akcije lopta ubačena u kazneni prostor, a bivši stoper Radnika Slbodan Jakovljević je bio najviši u skoku, matiravši glavom Lučića koji je možda mogao i bolje intervenirati. Gosti su prvi pokušaj imali u 27. minuti, ali pokušaj Beširovića bio je lagan plijen za Kozića.

Dobra šansa za Zrinjski viđena je u 41. minuti, ali odbrana gostiju reagirala je u posljednjem trenutku i izbacila je loptu iz svog šesnaesterca.

I u nastavku su Plemići kontrolirali igru. Todorović je u 54. minuti oštro šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane, ali Lučić je izbacio loptu ispod prečke, da bi u 60. minuti sjajno kombinirao bivši trojac Sarajeva za 2:0. Barić je pronašao Todorovića na lijevoj strani koji se lijepo oslobodio svog čuvara i uputio povratnu loptu za Bilbiju, a bivši mladi reprezentativac BiH je preciznim udarcem zakucao u mrežu za 2:0.

U 70. minuti crveni karton je dobio Matija Katanec u redovima domaćih, a nakon prigovora poslije crvenog kartona za Kataneca isključen je i trener domaćih Vinko Marinović. Također, prvom poluvremenu se povrijedio i Petrak, pa bi Plemići mogli biti znatno oslabljeni u narednom kolu protiv Sarajeva.

Radnik je ipak samo uspio da preko Obradovića u 93. mniti ublaži poraz za konačnih 2:1.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});