googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Zoran Paškov

AKTUALNA TEMA: Ni Petar Penava se ne osjeća sigurno u Hrvatskoj

Autor: Zoran Paškov

MÜNCHEN - Hrvatski politički emigranti spremni su i financijski pomoći Ivanu Krmpotiću, kojega su njemačke službe sklonile na sigurno u München, zbog posljednjih prijetnji njemu i njegovoj obitelji. Krmpotić, bivši visoki policijski djelatnik RH, koji bi po svemu sudeći prema spoznajama njemačkih istražitelja, zbog UDB-inih dosjea koje posjeduje, mogao biti krunski svjedok u slučaju likvidacije INA-ina direktora Stjepana Đurekovića 1983. godine u Wolfratshausenu, napokon u münchenskom miru priprema svoje svjedočanstvo.

Iako je njegov odlazak iz Hrvatske tema dana u “Lijepoj našoj”, gdje je vidljivo u čijem interesu još uvijek dijeluju hrvatske sigurnosne službe i pod čijim su utjecajem, Nijemcima je to odavno posve jasno, a naši  sugovornici u Münchenu  kažu kako je Ivan sada zabrinut za sigurnost svojih kćerki. No, ipak vjeruje da je hrvatska policija nakon ove lekcije bar malo  shvatila značaj osiguranja svjedoka, jer mnogo njih je upravo zbog prijetnji odustalo od svjedočenja pred njemačkim sudom, što je išlo u korist osumnjičenima Perkoviću, Mustaču i drugima koje sumnjiči njemačko Državno tužiteljstvo.

Petar Penava, poznati hrvatski emigrant u Njemačkoj koji je prvi prije dvije godine hrvatskim medijima izjavio kako će Perkovića u Njemačkoj strpati iza rešetaka, proteklih je dana svjedočio pred njemačkim sucem Manfredom Dausterom u Münchenu i otvoreno govorio kako se i na koje sve  načine  njemu prijetilo, ne samo u Hrvatskoj već i u Njemačkoj, gdje ga je hrvatska diplomacija pokušala staviti  pod Perkovićev nadzor.

“U Generalnom konzulatu RH u Münchenu pozvao me na razgovor jedan od konzula, a onda su me ispitivali dvojica Perkovićevih agenta. Tražili su od mene da odustanem  od svjedočenja i da tako ne teretim udbina šefa Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Rekao sam im da to ne želim i bili su vidno razočarani”.

“1998.godine navratio sam u Zagreb, te susreo bivšeg radnika SIS-a Tomislava Mičića, gdje smo sjeli u jednoj kavani u Vlaškoj ulici, gdje se odjednom pojavio Perković. Znao sam odmah da ovaj susret nije bio slučajan nego namješten. Perković tada nije progovorio ni jednu riječ dok smo mi razgovarali, nego je samo pomno slušao. Mičić je tražio od mene da javno u tisku kompromitiram Božu Vukušića i Vicu Vukojevića nudeći mi posao u Hrvatskoj. Ja sam to odbio, obrazlažući da se ne može ljude napadati ako nema čvrstih dokaza” – kaže Penava pa nastavlja:

“2007.godine za vrijeme suđenja Pratesa u Münchenu Mičić je tražio od mene u Stuttgartu pokvarene usluge. Da lažno svjedočim protiv Bože Vukušića i Vice Vukojevića u korist Krunoslava Pratesa i Josipa Perkovića. Međutim došao sam u sukob s Mičićem, i nisam htio s njim imati posla. Prijavio sam sve to njemačkoj policiji. Poslije mog svjedočenja u procesu protiv Pratesa, dobio sam brojne prijetnje od Tomislava Mičića i Josipa Perkovića i njegovih ljudi. Nisam se usudio ići u Hrvatsku, jer su mi prijatelji javili da će me likvidirati”.

FOTO: Zoran Paškov
FOTO: Zoran Paškov

Nažalost, Hrvatska je još uvijek u raljama bivših udbaša, njihovih sinova i utjecaja raznih  lobija, jer oni i dalje vladaju Hrvatskom  i to se vidi na svakom koraku, jer štetu nanose razvoju jednog demokratskog hrvatskog društva, koje jedino može izliječiti lustracija. Ne mogu se  načuditi i cenzuri hrvatskih medija koju provode nekadašnji Perkovićevi obaviještajci, tako da se sa münchenskog suđenja prenose za Hrvatsku samo oni detalji koji odgovaraju Perkoviću i Nobilu. Svaka čast pojedinim demokratskim portalima i rijetkim novinama  jer da nije njih u Hrvatskoj bi bila zatrta sloboda javne riječi i to 2015 godine. Nevjerovatno” – sa čuđenjem će Penava, te dodaje, kako su Nijemci ovaj put odlučni ići do kraja i rasvijetliti sve detalje ne samo vezane  uz Đurekovićevu likvidaciju, već i ubojstva 38 drugih nedužnih Hrvata, među kojima i frankfurtsko svirepo smaknuće Nikole Miličevića Bebana, oca petero maloljetne djece.

Tko ga je imao srca ubiti na frankfurtskoj ulici isped stana?

“To Perković i društvo moraju znati. Pravda mora biti zadovoljena” – kaže na kraju razgovora za Dnevno.ba Petar Penava dodajući kako moramo biti pošteni ljudi i pošteno društvo!

Autor: Zoran Paškov
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});