fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čovjek koji preuzima istragu o smjeni čelnika FBI mogao bi biti presudan za opoziv američkog predsjednika?

Autor: Slobodna Bosna

Istragu će od sada, kao što je poznato, voditi Robert Mueller, bivši direktor FBI-a, čiji su izbor pozdravili demokrati i republikanci. Muellera je na mjestu direktora FBI-a upravo naslijedio James Comey kojeg je Trump smijenio prošli tjedan.

Neovisni Mueller je imenovan nakon što je procurio sadržaj Comeyjeve bilješke u kojoj stoji da je Trump tražio da odustane od istrage protiv njegova bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna, koji je morao dati ostavku nakon samo 24 dana na dužnosti jer se utvrdilo da je lagao potpredsjedniku SAD-a Mikeu Penceu o svojim razgovorima s ruskim ambasadorom u SAD-u Sergejem Kisljakom.

Trump je u četvrtak izašao pred novinare nakon razgovora s kolumbijskim predsjednikom Juanom Manuelom Santosom. Međutim, novinare u Bijeloj kući najmanje su zanimale teme sastanka s nedavnim dobitnikom Nobelove nagrade za mir.

– Poštujem odluku da se imenuje specijalni tužitelj, ali smatram da je sve ovo lov na vještice. Istraga o vezama s Rusima samo dijeli državu… Pričamo samo o takvim stvarima, a zanemarujemo velike pozitive promjene u našoj državi. Puno sjajnih stvari se ovdje događa, od gospodarskog rasta do zapošljavanja, e to su stvari na koje se želim fokusirati. OK, Rusija je tu, ali moj prioritet je SAD – rekao je Trump koji je ubrzo izravno upitan je li nagovarao Comeya da okonča istragu protiv Flynna.

– Ne, sljedeće pitanje, -odbrusio je novinaru.

Ubrzo je i pojasnio svoje viđenje situacije oko Comeyja.

– Dobro znate da je Comey bio izrazito nepopularan, čak su i demokrati ružno pričali o njemu. Njegov nastup na saslušanju u srijedu, dan prije smjene, je bio baš grozan. Napravio je strašnu pogrešku u izlaganju.

FBI pod njegovim vodstvom i nije imao neku reputaciju, a s novim direktorom čije ću ime uskoro objaviti, društvo u agenciji će biti oduševljeno. Riješit ćemo brzo ovu situaciju i srediti situaciju u vojsci, gospodarstvu, zdravstvu… – rekao je Trump.

O eventualnom opozivu Trump je samo odmahnuo rukom.

– Ma to je smiješno, pa to svi znaju. Milijuni vas gledaju i slušaju što govorite i pitaju se ‘pa što ovi rade?’, rekao je još Trump.

Autor: Slobodna Bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});