fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Disciplinska ili krivična pomoćniku gradonačelnika za prostorno uređenje?

Autor: Muhamed Pivić (blogger)

ZENICA - Znate li kako se poljoprivredno zemljište pretvara u građevinsko? Znate li da vaša kuća ili komad zemlje za koji Vi mislite da košta par tisuća maraka sutra može koštati nekoliko stotina tisuća, a da niste toga ni svjesni? Naravno, uvjet je da postoji Prostorni plan i da Vi znate šta će se graditi, odnosno šta je predviđeno u budućnosti da se gradi ali i da građevina prolazi ili treba Vašu zemlju.

Najbolji pokazatelj za gore navedeno je koridor 5 c. Građani koji su zahvaćeni dionicom autoputa su dobivali i po nekoliko stotina tisuća maraka za odštetu njihovog imanja. A možda su neki samo nekoliko godina ranije svoje imanje dali u bescjenje. Da li je u Zenici u tijeku najveća (ne)legalna otimačina, kupovina, osvajanje, prisvajanje i prepisivanje građevinskog zemljišta i građenja zaobilazeći procedure utvrđene Zakonom o prostornom uređenju i građenju tako što se Rješenja o građenju donose po principu “neko može, a netko ne može”.

“Naša” Sanja je pokrenula inicijativu koju ni jedan medij ne spominje. Inicijativu koju ne možete naći na internetu i pored tv snimaka sjednica Gradskog vijeća Zenica. Zašto na Rtv ze-ovom video popisu za reprodukciju imaju svi snimci osim 4 sjednice? Poslednji snimak je postavljen isti dan kada je i održana sjednica, dok snimka sa 4 sjednice nema iako je održana prije nekoliko dana. Da li je zato što je pročitana inicijativa koja bi mogla strpati nekoga iza rešetaka?

Inicijativa koja je upućena gradonačelniku glasi: Podnosim inicijativu Gradonačelniku da na temelju Zakona o lokalnoj samoupravi član 55. i Zakona o prostornom planiranju i građenju (Sl.novine Ze-do kantona 01/14 član 165) pokrene disciplinsku i krivičnu odgovornost protiv Pomoćnika Gradonačelnika za prostorno uređenje i Savjetnika Gradonačelnika za prostorno uređenje kao direktno odgovornih za period 2004-2016. g. zbog nesavjesnog i protuzakonitog obavljanja službene dužnosti koje su utvrđene naprijed navedenim Zakonima.

Tko je bio Pomoćnik Gradonačelnika za prostorno uređenje i Savjetnik Gradonačelnika za prostorno uređenje u periodu 2004-2016.god?

Da li se na slijedećoj, već zakazanoj sjednici koja se treba održati 2. ožujka Prostorni plan “protura” kao zadnja točka, samo da bi se usvojio? Bez šire rasprave i adekvatne analize? Zadnja točka, kada vijećnici budu prezasićeni i preumorni od diskusija prilikom usvajanja Proračuna Grada Zenica za 2017.godinu. Prostorni plan, projekcija budućeg razvoja našeg grada kasni 11 godina!? Zašto? Zenica je jedini grad koji nema prostorni plan…

Autor: Muhamed Pivić (blogger)
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});