fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: U okovima UDBA-e

Autor: Damir Jelić

MOSTAR - Tijek suđenja Perkoviću i Mustaću, prijetnje svjedocima i politička previranja na području bivše države, koja je stvorila ovu organizaciju s ciljem da u tamnicu pošalje nacionalnu slobodu i demokraciju, pokazuje da se ova interesna skupina zakamuflirala i traži priliku da pod srbijanskom bazom ponovno uspostavi politički poredak po svojoj ideološkoj mjeri.

Čini se da je danas opet hrabrost pisati o UDBA-i. Mnogi novinari i političari govore o prijetnjama 20 godina nakon Domovinskog rata.

Ali, izgleda da su se Slovenija i Hrvatska ipak dovoljno demokratizirale i nacionalno osvijestile, ipak su članice Europske unije i time bi UDBA-i trebao biti kraj, a njeni agenti nestati lustrirani sa javne scene.

Suđenje Perkoviću i Mustaću govori koliko su njih dvojica bili važne karike u vrhu ove zločinačke organizacije, a kada se u obzir uzme brojka od 40 000 agenata zasijanih na cijelom području bivše države onda se treba uhvatiti za glavu, jer spavači i njihovi potomci samo čekaju priliku da počnu s radom.

Srbija je žestoko pokrenula svoju obavještajnu zajednicu na području BiH, želeći je destabilizirati preko Republike Srpske, njenog lidera i provoditelja dobro pripremljenih mjera Milorada Dodika. Taj je čovjek najbolji politički prijatelj Draganu Čoviću, a Čović njemu zauzvrat vjeruje čim zine. To je ponovio 1000 puta.

Hrvati u BiH se godinama nalaze u okovima UDBA-e, koja u ovom trenutku ima jednak cilj onom iz komunizma, da financijskim iznurivanjem stvori uvjete za socijalističku revoluciju u BiH. Za sada im dobro ide.

BiH nije demokratska država i u sva tri nacionalna korpusa vlada politički totalitarizam. U svemu tome Srbi su najdiscipliniraniji i najbjedniji, Bošnjaci žive u ideološkim snovima, dok su Hrvati bedasti kao i ostali, samo što imaju najmanje razloga da budu takvi.

Što sada rade Srbi? Zazivaju Karadžića i Mladića zajedno s Dodikom, negiraju genocid u Srebrenici, ne priznaju državu BiH i najavljuju odcjepljenje. Sve je to u cilju destabilizacije BiH.

Nama Hrvatima najbitnija je hrvatska politika, koja ne zna što hoće. U takvom stanju Hrvati iz BiH doslovno isparavaju. Zabrinjava srpsko-hrvatsko “bratstvo i jedinstvo” i slaganje Dodika, Josipovića, Čovića, Pusićke i ostalih, kao i pritisak na hrvatske generale, kao da je 1995.godina.

O svemu govore politička zbivanja iz neposredne prošlosti, samo ih treba analizirati.

To je sve za to što je UDBA dobila znak da raširi krila. Dobrom promišljanju nikad nije kasno.

Autor: Damir Jelić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});