fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MARKO ČULJAK: Ante Tomić je se zaljubio!

Autor: Dnevno.ba

IMOTSKI - U žiži zbivanja u Hrvatskoj su teme koje utjecaj imaju na ostanak ili rušenje Vlade države stoga se naši susjedi s pravom zabavljaju o sebi. Ipak, neostvarena je želje svakoga tko misli da bi novinarstvo trebalo počivati na istini, nedostatak reakcije na tekst novinara Jutarnjeg lista, Ante Tomića, koji je u broju Jutarnjeg od srijede naveo svoje riječi što nemaju veze s istinom i što vrijeđaju svakog normalnog pripadnika katoličke crkve, Hrvata, a posebno pripadnika HOS-a.

Najprije je taj čovjek naveo da ne bi nijedan pripadnik HOS-a i HSP-a uopće znao doći do splitskog HNK-a na prosvjed da nema na mobitelu GPS uređaj odnosno navigaciju. Zatim je naveo da bi bili jadni Hrvati, a među njima i njegova malenkost, da netko napadne državu a da tu državu mora braniti HOS.

Nedostatak reakcija na tekst poznatog pisca, novinara i žrtve karnevalskog humora, tzv. „krnje“ iz Prološca, posljedica je bitnijih stvari kojima se u Hrvatskoj bave vladajuće stranke, oporba, ljudi. Ali je i nedostatak praćenja vijesti koje ne trebaju zauzimati prostor u medijima uslijed ubojstava u Šibeniku, nesreće na moru gdje su život izgubile osobe koje su se nalazile u gliseru i slično. Ali je nedostatak reakcija na tekst Ante Tomića isto tako očekivan jer čak i njegovi najljući oponenti smatraju da se radi o osobi koja ne treba povrijediti ničije osjećaje obzirom da se radi o jugonostalgičarskom sadržaju kante kojim ga je počastio svojevremeno jedan od nas kojima smeta što dotični ima za reći.

Tako vrijeđati postrojbu vojske koja je jedna od najzaslužnijih za postojanje države Hrvatske, degutantno je. Tako se kroz javni medij što Jutarnji list jest, predstaviti sa svojim mišljenjem, uvredljivo je. Tako se izložiti napadima od strane nas koji imamo u svojoj obitelji ili rodbini članove koji su srčani borci HOS-a, izazivajuće je.

Da ne bi počeli javnu raspravu, potrebno bi bilo upitati gospodina Antu Tomića nekoliko stvari. Najprije, kojoj je on postrojbi hrvatske vojske pripadao? Gdje je bio na ratištu i koga je obranio u stvaranju države? Kada bi nam taj mrzitelj svega što se potpisuje sa hrvatskim prefiksom objasnio da nije bio nigdje, da je bio i ostao nitko i ništa, jedino bi ga još mogli upitati gdje će slijedeći put piti kavu sa ostalim mrziteljima Hrvata, Škevom koji zove iz dana u dan Jadran TV i emisiju „Bez pardona“, Miljenkom Jergovićem i sličnim konzumentima sadržaja kante koju je Tomić dobio u jednom hrvatskom gradu i za koju bi „dostavljač“ na njegovu glavu volio da je bila većega sadržaja.

Vrijeđajte nas koji volimo Hrvatsku i Hasanbegovića, nema problema. Ali vrijeđati HOS koji te je obranio, srčano i pravedno, bez ratnog zločina, zločin je. I to nije sloboda govora i mišljenja, to što piše Ante Tomić, to je poziv da ga se napadne. Svjestan da je tomu tako, zato to i radi. Ima hrabrosti reći svoje mišljenje, svoj stav da mrzi i Hrvatsku i, između ostaloga, HOS. Ali nije baš pametan kao što se činilo jer će dobiti po „labrnji“. I onda će to biti napad na slobodu mišljenja i govora. Njegovo mišljenje i ono Olivera Frljića bi trebalo zakonom zaštiti. U Hrvatskoj. Neka onda naprave „đir“ po Hercegovini. i neka dođu na razmjenu mišljenja. Slobodnoga, naravno.

Na kraju, tko zna, možda je se čovjek samo zaljubio pa ne zna što govori.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});