fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Proklet bio Treći Januare

Autor: Prof. Žarko Marić / Dnevno.ba

ZAGREB - (Tragični datum iz nacionalne povijesti. Za hrvatsku ljepoticu pravu, sa svih strana otimlju se za nju. Još vjerujem moj narode u te, da ćeš pronać do izlaza pute.)

Zloglasni trećejanuarci postadoše punoljetni. 18 godina je prošlo od trećejanuarskog prevrata 2000-e godine. Boreći se s teškim poslijedicama te velike izborne prevare, skoro da smo i zaboravili prisjećanje na taj tragični datum iz nacionalne povijesti. Pisac ovih redaka je neposredno poslije toga i svojim stihovima ovjekovječio taj tragični datum, a za mlađe generacije želim ovoga puta reprizirati dio tih stihova.

“Proklet bio treći januara, glasat pošli Jura, Štef i Bara. U džepove olovke zabili, naočale kući ostavili. Što su Titi državu čuvali, čuvarima Sabor napunili. Nenarodnim cjepivom cijepljeni, crvenilom dobro zaprljani. Budiša je tu presudan bio, što Račanu sve je oprostio. I savez je sa njime sklopio, položaju vel’kom se nadao. Za taj savez glasovi se broje, gurno Dražen navijače svoje. Njemu valja valjda će i nama, govorila tako baba Stana. U tom poslu Račan majstor bio, logistiku staru on je imo. Povezani dobro još od prije, čvrsto drže jugostečevine”.

“S Mesićem slično Dražen prođe, pa dobismo Bog sačuvaj vođe. Za Soroša osobe su prave, on im opet šalje vel’ke pare. Prve novce medijima dao, biračima mozak napumpao. Značaj ratnog generalskog čina, mirnodobski press urednik ima. Slobodna nam posta Slobodanka, Igor Mandić urednik Vjesnika. FERAL, NACO, JUTARNJI I NOVI, mili Bože koji li je gori. Jugovićki duh u njima osto, levaci su 90 %. Udruge nam raznorazne niču, što Sorošu planove promiču. Istakli se Puhocivilnjaci, etikete lijepeć faši-naci. Razvilo se izdajničko kolo, i pjeva se Soroš moj je lolo”.

“Kućo moja bagremove grede, sve sam prodo prodat ću i tebe. Račan grli i cure i snaše, lijevom rukom maramicom maše. Nisam lišće što opada s grana, zimzelen sam rekla baba Stana. Ne živi se stotinu godina, igraj Stipe prodana je INA. Vrti rupčić sad imenjak Ivo, zajapuren i on je zapivo. Stalno molim Gospu Međugorsku, u Uniju da prime Hrvatsku. Svima pričam kol’ko ima(m) sati, EU skeptik nikako da shvati. Igra kolo aktualni trio Bozanić ih vodom poškropio. STRUKTURE im GREŠNE posijao, rodne bile rodom urodile. Tu poznatu biblijsku sintagmu, mrtvom Franji prišili na kragnu. Da se Franjo iz groba ustane, dobio bi predinfarktno stanje”.

“U tom kolu Karla Ponte kola, šapuće se jeli ženskog spola. Nisam lijepa Bog je tako htio, Ivo zamnom noge polomio. Stipe svoje opanke i tene poderao skačuć oko mene. Ružnu curu i Puhovski pipo, ja je nebi za milijun ipo. I Bogović reko biskup Mile, izdajice zemlju preplavile. Da je Isus međ’ Hrvatim bio, on večeru nebi ni vidio, za doručkom već bi izdan bio. Priča ova međ’ narodom kola, dodajmo joj Matoševa slova. U Hrvatskoj na stotine čuda, nema štrika za toliko juda. Tko se bude počeo buniti, Ksenofob će i rasista biti. Za vrat hvatat svakog terorista, odluka je KOMITETA TRISTA. Gdje ne ide BATINA GLOBALNA, u rezervi ima KRIMINALNA. Uz nju visi ZLOČINAČKA šiba, neslomljive njom šibati triba. A batine GENOCIDNE marke, od uspravnih prave pokornjake”.

“Ako centar za to lijeka nema, vlast uzima tad vlada ekstremna. Puno bolje zadaci se vrše, kad iz trupla ruke noge strše. Bolje slijepa nego tako lijepa, curo moja sve zna baka tvoja. Za Hrvatsku, ljepoticu pravu, sa svih strana otimlju se za nju. Sve što pišem vjerovat ne mogu, istina mi nanosi tegobu. Još vjerujem moj narode u te, da ćeš pronać do izlaza pute”.

Autor: Prof. Žarko Marić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});