fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Skandalozna odluka gradskih vlasti u Zenici!

Autor: Muhamed Pivić

ZENICA - Kada vlasnik “Doma zdravlja” Zenica svoje zaposlenike pošalje na sistematski pregled u JU Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu Ze-Do kantona na čijem čelu je Mersija Kasumović, supruga Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice, a mediji o tome šute iako imaju informaciju kao i mi, neće nam pasti na pamet ništa drugo do konstatacija da je u pitanju skrivanje informacije, odnosno autocenzura. Zbog čega, nemam pojma.

Ovaj nesvikadašnji potez gradske uprave ili je totalna budalaština ili totalna bahatost. Dok se narodne mase zabavljaju kladionicama i Čelikom, odnosno onoj poznatoj “hljeba i igara”, ako uzmemo u obzir i donaciju Nadzornog odbora JP Vodovod i Kanalizacija u iznosu od 15.000 KM za ovu ustanovu, možemo zaključiti da naš “kralj” svoju kraljicu obasipa donacijama u stilu Bakira Izetbegovića kojeg konstantno proziva i pljuje kao najvećeg negativca, što u suštini i jest, ako izuzmemo njega samog.

Podsjećam, Nadzorni odbor JP VIK Zenica, kojeg je do novog izbora imenovao gradonačelnik Kasumović, na 4. sjednici je donio odluku o dodjeli pojedinačnih donacija pravnim osobama.

Donacije u iznosu od 100, 200 i 300 KM upućene su na adrese 12 od 13 izabranih pravnih osoba, dok je iznos od čak 15.000 KM osiguran za Javnu ustanovu Zavod za medicinu rada i sportsku medicinu ZDK na čijem je čelu, nakon izbora gradonačelnika Zenice, imenovana gradonačelnikova supruga.

Najtragičnije je što je Grad Zenica vlasnik Doma zdravlja a nadležni ipak donose odluku o obavljanju sistematskog pregleda u ustanovi čiji je vlasnik kanton. Kao da je kanton u financijskoj krizi a ne Grad Zenica.

Kako i koliko brine o građanima i gradu na koje se toliko poziva pokazuju ova dva primjera, a svi oni koji će pokušati tražiti opravdanje za ovaj nesvakidašnji potez i koji bi me eventualno kritizirali i etiketirali zbog iznošenja ove informacije neka posjete ovu ustanovu i izvrše psihijatrijsko vještačenje.

PS. Postupak javnih nabavki je obavljen u skladu sa zakonom, a na tender se prijavilo samo jedno pravno lice. Između ostalog, uvjet za učešće na tenderu bio je da ponuđač ima uspješno iskustvo u realizaciji najmanje 2 (dva) ugovora u posljedne 3 (tri) godine, koji se odnose na periodični liječnički pregled zaposlenika, u zbirnoj vrijednosti od minimalno 35.000,00 KM.

Autor: Muhamed Pivić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});