fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić

VIDEO: Poruke sa prosvjeda u Sarajevu – od 1995. godine ubilo se 7.000 pripadnika ABiH i 700 pripadnika HVO-a!?

Autor: Danijel Ivanković

SARAJEVO - Na našem portalu ste već mogli vidjeti foto zapis s jučerašnjih braniteljskih prosvjeda iz Sarajeva, a ovom prilikom donosimo i video prilog kako bi se na još bolji način uvjerili kako je stvarno bilo ovog ponedjeljka u Sarajevu kada se okupila "rijeka" boraca/branitelja iz čitave države te dozvoljenim demokratskim stvarima tražila svoju pravdu, a što je po prvi puta u povijesti zabilježeno po prvi puta su dvije suprotne strane iz vremena međusobnog rata izišle prosjedovati "ruku pod ruku" i tražiti svoja prava od mafije koja upravlja državom.

Dakle, kronološki imate priliku pogledati kako je sve to izgledalo – od samog “postrojavanja” od strane Selvedina Bulbula pa preko mirnog dolaska pred zgradu Vlade FBiH, kao i kasnijeg mirnog odlaska iz glavnog grada.

Bilo je za očekivati kako će se pojaviti određene glasine i medijske špekulacije kako iza samog prosvjeda stoje pojedini politički centri moći, a što branitelji bespogovorno odbacuju i poručuju kako nastavljaju svoju borbu bez obzira tko vladao državom.

FOTO:: Mili Marušić

 

“Svi su se urotili protiv nas, pa su neki čak radili pritiske i na autoprijevoznike da ljude ne dovoze na prosvjede. Neke su zaplašili, no neke nisu. Od 1995. godine do danas ubilo se oko 7.000 pripadnika Armije BiH, te 700 pripadnika HVO-a, a možda i više. Učinili su ljudi to na najbrutalnije načine – raznošenjem bombama, skakanjem sa zgrada, klisura i litica, rezanjem vena, vješanjem, trovanjem, te spaljivanjem benzinom…” – kazao je Selvedin Bulbul dodavši kako braniteljska populacija želi zaustaviti daljnje možebitne slične slučajeve.

On je žalosnim naveo primjer koji govori kako borci iz Republike Srpske, a znano je kako je riječ o agresorskoj vojsci iz vremena proteklog rata, primaju mjesečni dodatak od 406 KM, jer je još prije šest godina u manjem bh entitetu usvojen takav zakon, dok u Federaciji BiH vodeće političke stranke samo sponzoriraju svoju glasačku mašineriju i njih uvode u pravo bez obzira jesu li bili na bojišnici ili negdje daleko van zemlje, a što se tiče članova iz nepotkupljivih braniteljskih margina ostavljeni su na prosjačkom štapu!

FOTO:: Mili Marušić

Murat Silajdžija u svom govoru istaknuo kako ova najnovija Revolucija nije ništa drugo nego ispravljanje nepravde, pa je poručio “Ne usvojite li Rezoluciju imat ćete Revoluciju”!

Predstavnik braniteljskih udruženja iz Zapadnohercegovačke Županije Vlado Marušić u svom je govoru naveo kako je jučerašnji događaj zapravo stvaranje jedne nove Bosne i Hercegovine.

FOTO:: Mili Marušić

“Imam loša iskustva s medijima i vjerujem da će već sutra plasirati dezinformacije tipa kako smo marionete nečije politike, kako nije slučajno da se prosvjedi događaju u izbornoj godini i tome slično, a ja im poručujem – j…. i njih i izbornu godinu” – kazao je Marušić i izazvao opće veselje među braniteljskom populacijom iz cijele FBiH.

Na kraju je prosvjedni skup završen mirno i dostojanstveno zbog čega su organizatori istoga dobili niz pohvala iz samih policijskih i sigurnosnih struktura. Dogovor je da se kroz narednih tjedan dana nastavi sa zasjedanjem i pregovorima koji bi rezultirali adekvatnim rješenjem ovih problema, inače branitelji upozoravaju na nova slična okupljanja, pa čak i blokadu glavnih prometnica u državi, kao i graničnih prijelaza.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});