fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
©

Zbog čega su se u petak sastajali Tužitelj Saša Sarajlić i Zoran Galić?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Tužitelj Tužiteljstva BiH Saša Sarajlić u prošli petak sastao se s direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i njegovim zamjenikom Zijadom Srabovićem.

Kako neslužbeno Slobodna Bosna doznaje, razgovaralo se o brojnim aferama koje potresaju ovu policijsku agenciju, od nezakonitog prijema kadeta, preko općeg nezadovoljstva uposlenih, do slabljenja rada i učinka Središnjeg istražnog ureda, a prema informacijama do kojih smo došli Sarajlića je zanimalo zašto je Galić u sukobu sa svojim prethodnikom na ovoj dužnosti Vinkom Dumančićem?

Nakon što je u rujnu 2014. godine Amra Aljić smijenjena sa mjesta načelnice Središnjeg istražnog ureda, zbog afere “nezakonitog” prisluškivanja, to mjesto ostalo je kadrovski nepopunjeno, a tim poslom „volonterski“ se bavi zamjenik direktora Zijad Srabović.

Podsjećanja radi, u rujnu 2014. godine Amra Aljić poslala je SMS poruku direktoru Granične policije Zoranu Galiću u kojoj je navela da su dešavanja u Središnjem istražnom uredu ustvari posljedica istrage koja se vodi na jugu zemlje i da zbog te istrage ona treba biti sklonjena s mjesta načelnice spomenutog ureda.

Amra Aljić sklonjena je sa mjesta načelnice, a ubrzo nakon toga tom policijskom agencijom proširila se vijest da je navodno bivša djevojka inspektora Središnjeg istražnog ureda Rudolfa Jurkovića, također uposlenica Granične policije, prijavila Jurkovića. Prema toj prijavi, Jurković je po nalogu Amre Aljić, a u suradnji s Robertom Perićem, zapovjednikom terenske kancelarije Jug sa sjedištem u Čapljini, nezakonito prisluškivao tadašnjeg policijskog komesara Zapadnohercegovačke županije, a sadašnjeg direktora Granične policije Zorana Galića.

Navodno, tužitelj Sarajlić upozorio je Galića i Srabovića da Tužiteljstvo BiH nema namjeru ulaziti u frakcijske borbe koje se vode unutar Granične policije i da neće razmatrati brojne prijave koje Tužiteljstvu BiH prosljeđuju uposlenici Granične policije, jedni protiv drugih.

Međutim, da paranoja nezakonitog prisluškivanja još uvijek potresa Graničnu policiju, svjedoči nedavni događaj kada je Dragan Krvavac zvani Mandarina, predsjednik sindikata Granične policije, brutalno, verbalno, napao Jurkovića optuživši ga da je i njega, kao pripadnika jedinice Granične policije Doljani, nezakonito prisluškivao, podsjeća Slobodna Bosna.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});