fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Otvara se besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Udruženje "Proslavi Oporavak“ iz Sarajeva, koje pruža pomoć ovisnicima od droga, otvorit će savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga 26. lipnja u okviru obilježavanja Dana borbe protiv ovisnosti.

“U sklopu savjetovališta, putem besplatne i anonimne telefonske linije, koja se prvi put otvara na našim prostorima za ovu problematiku, zainteresirani će moći dobiti informacije o mogućnostima liječenja i rizicima koji nastaju uslijed ovisnosti o drogama” – izjavio je za Fenu predsjednik Udruženja “Proslavi Oporavak“ Boro Goić.

Otvaranje savjetovališta dio je kampanje “BiramOporavak”, u okviru zajedničkog projekta koji će do kraja 2019. biti realiziran u BiH, Srbiji i Crnoj Gori s ciljem unapređivanja servisa za pojedince i porodice pogođene problemom ovisnosti. Projekt financira Švedska agencija Forum Syd uz pokroviteljstvo Svjetske federacije protiv droge (WFAD).

“WFAD je prepoznao da je potražnja za drogama na našim prostorima u konstantnom porastu i kao odgovor na procjenu potreba ponudio partnerstvo za tri organizacije s područja Balkana, kako bi se na što bolji način sveobuhvatno adresirao problem ovisnosti” – kaže Goić.

Osim otvaranja savjetovališta ističe da je jedan od ciljeva projekta unapređenje suradnje i angažmana relevantnih aktera koje rade na području zloupotrebe droga, te povećanje svjesnosti o problematici ovisnosti o drogama.

“Pri rješavanju ovog problema važno je angažirati sve dostupne resurse budući da je povećan broj mladih uzrasta 13-14 godina koji počinju uzimati droge. Ne smijemo zaboraviti da je ovisnost multifaktorijalni poremećaj i pitanje iz domena zdravlja. Svako je nekada bio ovisan o nečemu i svako, a naročito mladi ljudi, zaslužuju drugu šansu i mogućnost za oporavak od ovisnosti” – naglasio je Goić u izjavi za Fenu.

Poručio je da se svi oni koji imaju problem povezan s konzumiranjem droga mogu javiti u Udruženje i na broj telefona 033 201761, dok će besplatni broj biti aktivan od 26. lipnja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});