fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Republika Srpska ulaže 100 milijuna eura u UKC

Autor: Srna

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da se iz proračuna Srpska ulaže 100 milijuna eura za izgradnju 85.000 metara četvornih prostora u Sveučilišnom kliničkom centru / UKC / Srpski.

Dodik je istakao da je riječ o najvećem projektu u zdravstvenom sektoru, te podsjetio na završene projekte izgradnje bolnica u Bijeljini i Nevesinju i na planove za izgradnju bolnica u Istočnom Sarajevu i Doboju.

Nakon obilaska dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a koje su rekonstruirane i opremljene, Dodik je naveo da, poslije rekonstrukcije i izgradnje ostalog dijela, preostaje i izgradnja prostora za Medicinski fakultet i Medicinsku školu.

On je rekao da je rekonstruirani dio urađen sukladno standardima najboljih ovakvih ustanova u okruženju, te zahvalio izvođaču radova – austrijskom poduzeću “Vamed” na dobro obavljenom poslu.

“Želim da ovo bude završeno u predviđenim rokovima i staviti točku na rekonstrukciju UKC-a, iako će uvijek biti potrebe za održavanje i renoviranje. Na zaposlenicima je da podignu značaj ovog centra u zdravstvenom smislu, a na nama političarima i ljudima iz državne administracije da obezbijedimo logistiku za to” – rekao je Dodik.

On je poručio da je rekonstrukcija dvije etaže UKC-a dobra vijest povodom obilježavanja 9. siječnja – Dana Republike Srpske.

“Ovaj dan ima pozornost svih i drago mi je što su naši ljudi objedinjeni u tome”, rekao je Dodik i pozvao građane Srpske da obilježe sutrašnji praznik – Dan Republike, bez obzira da li će prisustvovati svečanosti u Banjaluci ili biti negdje drugo.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je poručila da će Vlada Srpske uvijek podržati projekte iz oblasti zdravstva koji imaju za cilj unaprijeđenje uvjeta za boravak i liječenje pacijenata, ali i rad zdravstvenih radnika.

ukc-delegacija08012017

Cvijanovićeva je istakla da je takav i “Projekt rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra / UKC / Republike Srpske”, koji je ambiciozan i realizira se predviđenom dinamikom.

Ona je podsjetila da je prije godinu dana otvoreno južno krilo UKC-a, ali i da je izgrađena nova bolnica u Bijeljini iu Nevesinju, kao i najava izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu.

“Drago mi je što ovo ne znači samo novi prostor i bolji uvjeti rada, već i promjenu načina funkcioniranja u organizacijskom, ali iu mentalnom smislu što nam je vrlo potrebno iu oblasti zdravstva iu drugim sferama u društvu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon obilaska dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a koje su rekonstruirane i opremljene.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić rekao je da je ovo jedan od najvećih projekata u oblasti zdravstva koji se radi po europskim sandardima.

“Dinamika ide planiranim tijekom bez ikakvih naznaka da bi moglo biti kašnjenja. Planiramo da pacijenti s lokacije kirurgije u što kraćem roku pređu ovdje da bi imali adekvatne uvjete liječenja” – rekao je Bogdanić.

On je naveo da u tom smislu Vlada, resorno ministarstvo, UKC i izvođač radova ulažu napore da ne bi bilo nikakvih poteškoća.

“Vrlo je teško raditi na takozvanom` živom objektu` gdje istovremeno imate građevinske radove i smještene pacijente i gdje mora postojati potpuno razumijevanje svih sudionika” – rekao je Bogdanić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić konstatirala je da su dosadašnji radovi izvedeni sukladno investicijsko-tehničkom dokumentacijom, što je potvrdila i komisija za tehnički prijem.

Ona je dodala da je komisija predložila izdavanje uporabne dozvole.

Generalni direktor UKC-a Mirko Stanetić rekao je da se rekonstrukcijom i izgradnjom UKC-a stječu uvjeti da sve organizacijske jedinice ovog centra budu na jednoj lokaciji.

On je naveo da će na dvije rekonstruirane etaže biti smještene klinike za unutarnje bolesti, za neurologiju, očne bolesti, za bolesti uha, grla i nosa, kao i dio Službe za maksilofacijalnu kirurgiju.

Stanetić je rekao da se kompletna rekonstrukcija i opremanje Centralnog medicinskog bloka UKC-a očekuje 2018. godine, te je zahvalio institucijama Srpske na pomoći i pacijentima na razumijevanju.

Rekonstrukcija i opremanje dvije etaže Centralnog medicinskog bloka UKC-a dio je “Projekta rekonstrukcije i opremanja Centralnog medicinskog bloka i izgradnje Sjevernog krila UKC-a Republike Srpske”, koji financira Vlada kroz kredit Europske investicijske banke.

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});