fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija: Željko Puhovski /CROPIX

Dobre vijesti: Od sljedeće godine moguće pojeftinjenje registracija vozila u BiH

Autor: Dnevno.ba

Do kraja ove godine bi trebao biti usvojen pravilnik koji će donijeti pojeftinjenje procedura pri registraciji vozila za građane i firme u BiH.

Bar tako tvrde iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, nakon što je ministar Edin Forto održao danas sastanak s predstavnicima Udruge ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima koja djeluje pri Gospodarskoj komori FBiH, a na kojem je, kako je naglašeno, razgovarano o opravdanim zahtjevima za pojednostavljenje i pojeftinjenje procedura pri registriranju vozila za građane i firme, prenosi BL.portal.

Forto je, kako je priopćeno, izrazio zadovoljstvo što inicijative za izmjene propisa dolaze iz cijele BiH.

Kako je naglasio, ove inicijative biti će razmatrane prilikom izrade novog pravilnika o registraciji vozila.

“Od radne grupe za izradu nacrta novog pravilnika tražio sam da proces registracije bude lakši i jeftiniji za građane”, istakao je Forto.

Iz Ministarstva tvrde da bi izrada nacrta pravilnika trebala biti završena do kraja listopada ove godine, dok je njegovo usvajanje planirano do kraja godine.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});