fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Rimac će ove godine predstaviti autonomni robotaxi

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska automobilska tvrtka Rimac ove će godine predstaviti autonomni robotaxis.

Rimac je najpoznatiji po svom električnom hiperautomobilu Nevera, ali sada se priprema za ulazak na novi teritorij širenjem na tržište masovne mobilnosti kroz inicijativu Project 3 Mobility.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Početkom ove godine tvrtka će kao pilot prototip predstaviti visoko autonomni robotaxis, koji bi trebao ući u komercijalnu upotrebu do 2026. godine. Konkretni detalji o projektu trenutno su ograničeni, ali Autocar piše kako je Autocar potvrdio da razvoj robotaxia djelomično podržava južnokorejska tvrtka KIA.

Osnivač i direktor Rimca, Mate Rimac, rekao je za spomenuti časopis da želi “promijeniti živote još većeg broja ljudi” nudeći pristupačan i ekološki prihvatljiv način prijevoza u urbanim sredinama, prenosi Klix.ba.

Predviđeno je da ovo vozilo radi bez ljudske intervencije, a Rimčev plan uključuje i razvoj popratne infrastrukture poput punionica, skladišnih centara i parkirnih mjesta. Rimac je robotaxi opisao kao “potpuno drugačiju vrstu automobila”.

Rimac Nevera oborila bizaran Guinnessov rekord: U ovoj godini oborila ih je više od 20

Projekt 3 djeluje kao samostalni brend unutar Rimac Grupe za razliku od proizvođača automobila, odvojen od proizvođača hiperautomobila i Bugattija.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});