Već sljedeće godine stiže električna Vespa

Autor: Net.hr

Novu tehnologiju električne mobilnosti upakiranu u ekološki svjesnu, tihu i povezivu jedinstvenu ikonu koja se krije iza naziva Vespa, predstavio je Piaggio pokazavši na sajmu ono što nosi službeno ime Vespa Elettrica i što proizvođač odbija zvati električnim skuterom.

Izgledom električna Vespa prati prepoznatljiv original, a prema navodima proizvođača performanse će joj biti bolje u odnosu na 50cc Vespu. Iskren pristup zadržao je Piaggio opisujući baterije kojima će biti pogonjena pa je tako, navodi The Verge pozivajući se na riječi proizvođača, očekivan radni vijek baterije deset godina (odnosno 50,000 do 70,000 kilometara) uz napomenu da nakon 1000 punjenja njen kapacitet pada na 80 posto.

Preciznije, sto kilometara očekivane autonomije nakon 1000 punjenja smanjuju se, valja očekivati, na osamdeset. Punjenje na kućnoj utičnici traje četiri sata.

Na tržište će i hibridna verzija s oznakom ‘X’ koja će imati i benzinski agregat s kojom će se moći prevaliti put dug 200 km,

Središnji dio upravljača sadrži 4,3-inčni TFT zaslon u boji na kojem će se nalaziti sve za vožnju bitne informacije. Bluetoothom povezana sa pametnim telefonom dat će vozaču mogućnost komunikacije koja će se odvijati putem uparenosti samog vozila sa kacigom.

Autor: Net.hr

ZADNJE VIJESTI