googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO – Jedan od najgori auto na svijetu – Hoffmann iz 1951. godine

Autor: Klipmagazin.com

Na nekoliko trenutaka prekinite sa svime što radite i upitajte se jedno pitanje: „koji je najgori automobil na svijetu ikada proizveden?“ Šanse su velike da vam kroz glavu prolaze mnogi automobili poput Pontiac Azteka ili pak Fiat Multiple koji se nezasluženo svrstavaju na liste najgorih samo zato što su nespretno oblikovani. Yugo? Da, Yugo već zvuči kao bolji kandidat, no u usporedbi sa sljedećim automobilom on je u prosjeku deset puta bolji prema svim mogućim kriterijima.

Upoznajte Hoffmann, mikroautomobil nastao 1951. godine u Njemačkoj pod paskom Michaela Hoffmanna, čovjeka koji je odlučio sudjelovati u igri zvanoj „poslijeratna bitka za automobilsko tržište“. Međutim, način na koji je sklopio svog „konja za utrku“ ostavlja brojne upitnike nad glavom. Kako objasniti nevjerojatan broj loših konstrukcijskih i dizajnerskih rješenja, a da kroz glavu ne prođe misao da je to sve bilo namjerno, kao da se Michael zapravo želio našaliti s automobilskom industrijom. Kao da je pomoću ove nakupine metalnih dijelova želio ispričati vic koji nitko nije shvatio.

Usprkos vrlo dobroj kvaliteti izrade, već na prvi pogled možete s velikom sigurnošću zaključiti da Hoffmann ne obećava mnogo. Nije da ga razmotrite i onda ostanete šokirani kada saznate da ga brojni smatraju najgorim automobilom ikada. No, gdje su svi njegovi problemi točno locirani? Zapravo, gdje god zaustavite pogled.

Primjerice, poklopac spremnika za gorivo nalazi se na krovu od kojeg vodi cijev koja prolazi ni manje ni više nego kroz kabinu odmah iza vozača. Dalje, Hoffmann ima tri kotača od kojih su dva naprijed, a jedan straga na manjoj udaljenosti od prednjih nego što su prednji međusobno razmaknuti. To uzrokuje dinamičke osobine koje ne ulijevaju previše povjerenja. Vibracije u automobilu koje dolaze od dvotaktnog, zrakom hlađenog motora sa 6,5 KS zastrašujuće su, a činjenica da se on pomiče sa zakretanjem upravljača čini ovaj automobil strašnim mjestom za boravak čak i kada stojite na mjestu. Lista ide dalje…

 

 

Autor: Klipmagazin.com
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});