fbpx

Dokle je naš „Matan“ stigao nakon što je granicu prešao?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Cijela država bavi se pitanjem je li prvooboljeli od koronavirusa u Mostaru boravio u inozemstvu, ili je pak koronavirus dobio u Mostaru, kako tvrdi.

Institucije u BiH već barataju podacima da je oboljeli u nekoliko navrata ulazio i izlazio u BiH nekada sam, a nekada u pratnji, kako u veljači, tako i u ožujku.

Sredinom veljače izašao je iz BiH, kao i početkom ožujka, i krajem siječnja. U ožujku se vratio isti dan, u veljači nema podataka kada se vratio, pa tako nije jasno dokle je u EU mogao doći, doznaje hercegovina.info.

Navodno je i osoba koja je prigodom putovanja bila u njegovoj pratnji također testirana na koronavirus.

Prvooboljeli je lokalni gospodarstvenik, koji je usred epidemije koronavirusom s upalom pluća upao na Odjel za plućne bolesti, umjesto na Infektivno Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, a isti je imenom i prezimenom Velimir Pralas.

Liječnik koji ga je primio nalazi se u samoizolaciji, a nije suspendiran, premda je Sveučilišnu kliničku bolnicu uvalio u nemale probleme. Na koronavirus je pozitivna supruga prvooboljelog i najmanje jedna radnica, koja je i rodila, prenosi Oluja.info.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI