Bijelo Dugme, jedan od najznačajnijih rock sastava bivše J...
BOGASTVO OKUSA: Fini desert od lješnjaka i čokolade od kojeg ćete se teško odvojiti!
Noisette desert - radi se o finom desertu prepun okusa čokolade i lješnjaka
Za pripremu ovog kolača pratite sljedeće upute:
Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
15 žlica ulja
15 žlica mlijeka
15 žlica brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Preljev:
2 dcl vode
2 žlice šećera
Krema:
20 dag prženih i mljevenih lješnjaka
13 žlica šećera
1,7 l mlijeka
4 pudinga od čokolade
1 maslac
4 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta:
Napravite snijeg od bjelanjaka te u njega ubacite tri žlice šečera. Pomiješajte žumanjke s preostalim šećerom pa potom dodajte ulje, mlijko, brašno s praškom za pecivo i kakao. Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka u tu smjenu te stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Priprema preljeva:
Vodu sa šećerom kuhajte od 5 do 10 minuta pa prelijte preko mlakog biskvita.
Priprema kreme:
Lješnjake pomiješajte s pet žlica šečera, prelijete s 1 decilitrom kipućeg mlijeka te promiještajte. Ostatak mlijeka i šečera iskoristite za kuhanje puding od čokolade. Ostavite sve da se ohladi, a maslac pjenasto izradite i umišajte u rashlađeni puding te podijelite smjesu na dva dijela. U jednu smjesu umiješajte lješnjak, a u drugi tučeno vrhnje u šlag. Na biskvit stavite kremu s lješnjacima, a na nju kremu s tučenim vrhnjem te dobro rashladite.
Recept preuzet s Gospodarskog lista.
ZADNJE VIJESTI
Kontroverzni srpski reper Dragomir Despić, poznatiji kao D...
Velika zvijezda bivše države, Lepa Brena, koncertima u Sar...
Marko Perković Thompson opet se oglasio na svojem Faceboo...