fbpx
Gospodarski list

BOGASTVO OKUSA: Fini desert od lješnjaka i čokolade od kojeg ćete se teško odvojiti!

Autor: dnevno.ba

Noisette desert - radi se o finom desertu prepun okusa čokolade i lješnjaka

Za pripremu ovog kolača pratite sljedeće upute:

Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
15 žlica ulja
15 žlica mlijeka
15 žlica brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo

Preljev:
2 dcl vode
2 žlice šećera

Krema:
20 dag prženih i mljevenih lješnjaka
13 žlica šećera
1,7 l mlijeka
4 pudinga od čokolade
1 maslac
4 dcl vrhnja za šlag

Priprema tijesta:

Napravite snijeg od bjelanjaka te u njega ubacite tri žlice šečera. Pomiješajte žumanjke s preostalim šećerom pa potom dodajte ulje, mlijko, brašno s praškom za pecivo i kakao. Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka u tu smjenu te stavite peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Priprema preljeva:

Vodu sa šećerom kuhajte od 5 do 10 minuta pa prelijte preko mlakog biskvita.

Priprema kreme:

Lješnjake pomiješajte s pet žlica šečera, prelijete s 1 decilitrom kipućeg mlijeka te promiještajte. Ostatak mlijeka i šečera iskoristite za kuhanje puding od čokolade. Ostavite sve da se ohladi, a maslac pjenasto izradite i umišajte u rashlađeni puding te podijelite smjesu na dva dijela. U jednu smjesu umiješajte lješnjak, a u drugi tučeno vrhnje u šlag.  Na biskvit stavite kremu s lješnjacima, a na nju kremu s tučenim vrhnjem te dobro rashladite.

Recept preuzet s Gospodarskog lista.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI