fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

CASTING U JAVNIM PODUZEĆIMA: Traže se partizanke i partizani za novi film Veljka Bulajića

Autor: Dnevno.ba

LABIN - Istarska filmska komisija (Istria film commission) uputila je poziv svima zainteresiranima za statiranje u hrvatskom igranom filmu "Bijeg do mora", redatelja Veljka Bulajića. Film će se krajem veljače i u ožujku snimati na području Istre, a casting će se održati u Puli, Labinu i Rovinju, izvijestili su iz Istarske županije.

Casting je otvoren za sve dobne grupe, a traži se: 50 osoba koje će utjeloviti likove iz današnjeg vremena (turisti, radnici na aerodromu, stjuardese, prolaznici); 40 partizana i 3 partizanke; 80 mještana/ki, većinom starijih, žene i djeca (svi mršaviji); 4 vojnika Talijana; 10 – 15 djece od 7-12 godina.

Poželjno je da su djeca iz okolice Kršana i/ili s Labinštine jer će se scene s djecom snimati u okolici Kršana.

Bulajićev film “Bijeg do mora” međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore. Suradnju na razvoju scenarija potpisuje istarski publicist Milan Rakovac, a u filmu će igrati glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Radnja filma prati njemačkog vojnika koji je protiv svoje volje mobiliziran i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju. Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimati će se u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.

Premijera filma zakazana je za kraj 2017. godine, prenosi Lokalni.hr.

Naša preporuka redatelju Bulajiću je da skokne do Hercegovine, odnosno ovdašnjih javnih poduzeća, jer nigdje nema toliko mladih partizana kao što je slučaj u ovdašnjoj elektroprivredi, HT Eronetu, Pošti itd. A kako ionako ništa ne rade eto im prilike da se probiju i na filmu. Kao što su se probili i kroz partiju.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});