fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

IZGORJELA KARLEUŠA, IZGORIO INSTAGRAM! Polugola Jele pokazala opekline od sunca, očekuje li nas fotosession natopljen jogurtom?

Autor: Dnevno.ba

Silne upute dermatologa, klimatologa i svih ostalih “ologa” o tome da nijednu sekundu na jakom suncu ne bismo smjeli provesti bez zaštitnog faktora nisu upalile kad je u pitanju Jelena Karleuša, poznata kršiteljica pravila i normi.

Pjevačica je, naime, na Instagramu objavila kratki video iz kupaone te ga popratila komentarom: “Izgorjela… A večeras sam na pozornici”. U videu pozira u ‘kupaćem kostimu’, toliko oskudnom da ju samo male slučajnosti dijele od pokazivanja strateških mjesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar)

“De, bona, skini i to, šta će ti?”, pišu joj fanovi te dodaju: “Goriš, doslovno!”. Zovu je i “bombetinom”, “boginjom”, “kraljicom”…

A da je protiv poštivanja pravila u više kategorija, Karleuša je pokazala i objavom u Instagram pričama. “Čuvajte se ljudi koji ne piju, ne puše, ne jedu slano, slatko, masno, prženo. Kad su u stanju sebe toliko maltretirati, zamislite što bi tek vama radili”, kaže dosjetka koju je podijelila.

Jogurt da, ‘maščoba’ ne

Inače, opekline se javljaju nakon jednokratnog prekomjernog izlaganja suncu. Manje opekline karakterizira crvena i bolna zategnutost kože, a pojavljuje se nekoliko sati nakon “pečenja”. Idućeg dana bol i crvenilo su još izraženiji, a za nekoliko dana koža se počinje guliti. Iako simptomi opeklina nestaju nakon tjedan dana, znanost uvijek ponavlja da “koža pamti”, pa se melanomi i rak kože zbog nebrige mogu pojaviti godinama nakon štetnog izlaganja suncu.

U slučaju opeklina, dermatolozi savjetuju izbjegavanje masnih krema – one će zagrijavati kožu te vjerojatno postići suprotni efekt. “Ispečena” koža mora, naime, slobodno disati, pa se iz domene kućne radinosti za saniranje opeklina najčešće savjetuju led, jogurt, oblozi od kamilice ili aloe vera.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});