fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
fly aircraft blue sky background

Kako pronaći povoljne zrakoplovne karte – savjeti putnika-stručnjaka

Autor: PROMO

Bez obzira na to putujete li zrakoplovom zato što morate ili želite, povoljne zrakoplovne karte su ipak bolja varijanta od skupljih. Upravo smo zato na jednom mjestu prikupili savjete koji će vam olakšati pronalazak povoljnih karata svaki put kada budete nekamo putovali.

Nemojte se ograničavati odredištem

Proteklih je godina bilo puno govora o tome koliko su pojedine zrakoplovne kompanije povoljnije od ostalih, između ostalog i zbog toga što ne lete na „popularne“ zračne luke. Kada tražite kartu za putovanje, pogledajte koje se zračne luke nalaze u blizini vašeg odredišta i vrlo ćete vjerojatno lako pronaći neku do koje su zrakoplovne karte povoljnije nego do neke druge. Isto tako, razmislite o tome da letite u grad u blizini – ovo je odlična ideja posebno u onim situacijama kada su ti gradovi dobro povezani javnim prijevozom poput autobusnih linija ili željeznice. No, kada računate ukupnu cijenu karte, uračunajte u nju i kartu za autobus/vlak, jer jednom kada sve zbrojite, možda i ne ispadne povoljnije.

 

Budite fleksibilni kada su u pitanju datumi

Osim u slučaju ako „sutra“ trebate biti na svojem odredištu, pokušajte izbjegavati putovanje vikendom i tijekom vrhunca ljetnih praznika – upravo su to razdoblja kada cijene lete u nebo. Krenite s istraživanjem kada su letovi povoljniji, a možda razlika bude toliko da će vam se isplatiti uzeti čak i dodatno noćenje koliko je povoljnije. Isto tako, nepisano pravilo glasi da su letovi povoljniji što ih ranije uzmete, što je odlično kada možete daleko unaprijed planirati svoje putovanje.

Odvojite vrijeme za istraživanje

Kada je u pitanju povoljna avionska karta, tada za nju trebate odvojiti vremena. Pažljivo pretražujte tražilice i dostupne ponude, ponekad se zahvaljujući relativno maloj količini truda može značajno uštedjeti.

 

Ne odbacujte ideju o presjedanju

Presjedanje ima svojih prednosti i mana, no, u nekim situacijama, pogotovo ako putujete na daleke destinacije, može se itekako (financijski) isplatiti. Usporedite cijene i kombinacije direktnog leta i onog s presjedanjem i tek tada odlučite. No, budite svjesni da ćete nešto trebati žrtvovati: ako presjedate onda u nekoj mjeri gubite komociju, ali ako značajno možete uštedjeti, možda ni to nije uvijek tako loše. Na primjer, let Dubrovnik New York može i ne mora biti s presjedanjem – na vama je samo da pronađete najpovoljniju varijantu.

Rezervirajte dvije jednosmjerne karte

Iako se ovo može na prvi pogled činiti kontradiktornim, u nekim je situacijama povoljnije rezervirati dvije jednosmjerne karte, čak i kod različitih aviokompanija kako biste uštedjeli. Stoga, kada pretražujete datume i odredišta, dobro pogledajte što sve imate na raspolaganju i možda i na ovaj način uspijete uštedjeti.
Razmislite o karti u kompletu sa smještajem
Bez obzira na to radi li se o kompletu koji nudi neka turistička agencija ili jeste li sami uspjeli napraviti kombinaciju „smještaj+let“, ponekad vam može biti značajno povoljnije ako let uzimate u kombinaciji sa smještajem.

Čitajte mala slova

Na kraju, ako vam se čini da je avionska karta prepovoljna da bi bila istinita, možda stvarno i je tako. Prije nego unesete svoj broj kreditne kartice i pritisnite „Plati“, dobro pročitajte sve. Možda u navedenu cijenu nije sve uključeno (poput taksi zrakoplovnih luka), možda treba dodatno platiti prtljagu (da, čak i ručnu), ali i sve ostalo. U nekim situacijama kada mislite da se pronašli vrlo povoljnu kartu na kraju možete proći puno skuplje zbog naknadnih i dodatnih troškova na koje niste obraćali pažnju kada ste rezervirali kartu.

 

Autor: PROMO
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});