fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Koga Đoković “servira” izvan terena je važno, nema što!

Autor: Marko Čuljak

MOSTAR - Već koji dan se po stranicama novina i portala (tako je i ovaj prenio vijest) koje prate zvijezde odnosno one ljude koji su zbog nečega poznati, provlači vijest o tome kako je brak Novaka Đokovića u krizi jer je navodno prevario svoju suprugu s nekom indijskom glumicom. Zbog takvih stvari se nekome tko je diplomirani novinar može zgaditi što je završio novinarstvo i što se time bavi ali ne zbog kolega koji su zaduženi za „kopipejstanje“ takvih vijesti s interneta već zbog toga što je ta javna znatiželja uistinu uzela maha kao rijetko što na ovim prostorima.

Odavno je voajerizam mnogima fetiš ali od sredine šezdesetih godina prošloga stoljeća i osnivanja najpoznatijeg tabloida, britanskog The Suna, ovakve vijesti privlače ogroman broj znatiželjnih očiju koje žele barem na taj način zaviriti malo u intimu koju, namjerno ili nenamjerno, ovisno o prigodama i potrebama, poznate i slavne osobe teško skrivaju. Tako smo mogli vidjeti manje i više poznate i slavne u ne baš svakidašnjim ulogama.

Među najpoznatijim aferama je sigurno Severinin filmski uradak ali bilo je tu koješta – tako smo pratili sagu o izvanbračnom djetetu doktora Kovača iz serije E.R., opijanja Mladena Grdovića, Gotovčeve… svakakvu ljigu i ljagu, valjda se naslađujući problemima slavnih i bogatih jer time i oni postaju tek obični ljudi kakvi smo i mi, upravo sa tim svojim problemima. Ako već mi ne možemo imati jahtu, bundu od nerca i rolex sat, neka barem i oni imaju proljev i mamurluk od bevande ili neku drugu sramotu.

Posljednji u nizu je Đoković. Odjednom su teniski uspjesi srbijanskog asa stavljeni u drugi plan. To što vlada terenima već dulje vrijeme i ima 12 grand slam naslova a i dosta vremena da stigne Federerovih 17 više nije najvažnije u životu ovoga sportaša već je bitno da je njegova supruga zatražila odvojene bankovne račune. To što se radi o jednom velikom i dokazanom humanitarcu se neće više na isti način spominjati jer je možda prevario ženu s indijskom glumicom za koju nije čulo, može se garantirati, jedan posto stanovnika Srbije, BiH i Hrvatske. Ali, najžalosnije je zapravo to što su stvari o prevari samo indicije. Nema potvrde, nije se rasplakao pred kamerama, nije mu Jelena bacila odjeću kroz prozor pred susjedima.

Iako je sam Đoković priznao da mu je glava bila negdje drugdje na posljednjem turniru u Wimbledonu i da je ispao i zbog obiteljskih problema, zar je bilo potrebno da odmah neki nazovi novinar krene u potjeru i otkrije što se to događa unutar četiri zida Đokovićevih.

A kakvi smo mi ljudi, vjerojatno je negdje bilo i reakcija na fotografiju one indijske glumice kojoj nisam niti ću upamtiti ime. Zamislite provincijski kafić negdje na Balkanu u kojem razgovor o vijesti dana u svijetu vode mamurni lokalni krkan i pretjerano našminkana konobarica: „Nije Nole lud, i ja bi je, kakva je“. A s druge strane odgovara šokirana djeva: „Pa ljepša je njegova Jelena, sto puta, ja ne znam šta je njemu bilo, mislila sam da je on baš dobar čovik“.

Bože pomozi sve one koji čitaju ovakve stvari s nerazumljivim podsmjehom dok se sa svojom polusvijesti naslađuju, eto, problemima Novaka Đokovića u braku jer je time pokazao da nije izvanzemaljac, kako smo svi mi do jučer mislili. S kim on upražnjava ili ne spolni odnos je vrlo važno, nema što. O tome ovisi hoće li sutra svanuti.

Za nas ostale smrtnike, ovakva vijest može biti veoma važna. Može eventualno poslužiti kao smjernica u igranju tiketa u kladionici i to je to. A da će nam na pamet pasti kako bi bračni par Đoković trebao poći bračnom savjetniku… ali evo, i ovaj tekst dokaz je da prema tabloidima i onome što pišu pa drugi prenose jednostavno ne možeš biti ravnodušan.

Autor: Marko Čuljak
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});