fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Najbolji hrvatski pop band gostuje u Sarajevu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Popularna grupa Detour nosi status najboljeg hrvatskog pop benda i to ne bez razloga. Njihova muzika je moderna i dopadljiva a nastupi su performans savremenog muzičkog kvaliteta. Za svirku u petak 25.10. su pripremili izbor svojih najvećih hitova i energiju koju će uputiti u pravcu publike sarajevskog Aquarius Vilsa.

Karte za ovaj jedinstveni nastup se mogu kupiti  putem online servisa kupikartu.ba ili direktno  u Aquarius Vilsu. Za sve informacije i rezervacije služi kontakt telefon:  061210788.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro – akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom.

Do početka 2006. godine ova peteročlana muzička skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj muzički put pod imenom ‘Detour’. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u status velike muzičke  pop atrakcije u regiji, gdje ih se počelo sve više titulirati „perjanicom novovalskog popa“.

To im je istovremeno otvorilo i  veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade.

Album, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini. Početkom 2016. godine na tržište stiže pjesma  ‘Zaljubila sam se’ s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec.

Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najvrćeniju pjesmu te godine u eteru radijskih postaja, a 2017. pjesma im donosi muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za hrvatsku  grupu godine u 2016. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma ‘DETOUR 10’,. Nakon ‘Zaljubila sam se’, novi album „Tourdetour“ uspješno se predstavio kroz pjesme „Biram“/Porin nominacija za  “Pjesmu godine”, Najbolju izvedbu grupe s vokalom i “Najbolji video”, itd, a aktuelni album stiže među top albume u 2018. godini.

Kraj 2018. Detourovci će svakako pamtiti zbog svog najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova.

Početak 2019. godine donosi im nova priznanja gdje s aktualnim albumom „Tourdetour“ na novinarskoj muzičkoj nagradi „Rock&Off“ odnose nagradu u Pop&off kategoriji, a ni na muzičkoj nagradi Porin nisu ostali praznih ruku, odnijevši pobjedu u kategorijama za „Pop album godine“  i „Najbolja izvedba grupe s vokalom

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});