fbpx

SPLITSKI UČENICI napravili repliku Vodotornja i postavili je u Vukovarskoj ulici

Autor: Dnevno.ba

Učenici i profesori Obrtne tehničke škole iz Splita izradili su maketu vukovarskog Vodotornja koju su postavili na početak Vukovarske ulice.

“Ovo je primjer kako učenici koji rade praktične stvari mogu biti uključeni u ovu inicijativu, koja obilježava jedan od najznačajnijih događaja u našoj povijesti, a to je žrtva i stradanje Vukovara. Nastojimo da sve škole budu uključene u takve aktivnosti kako bi odale počast svim žrtvama Domovinskoga rata, a posebice žrtvama Vukovara, koje su najzaslužnije za uspostavu naše samostalne i suverene Hrvatske”, izjavio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, prenosi Index.

Projekt je podržala i Splitsko-dalmatinska županija.

U izradi makete sudjelovali su učenici stolarskoga i elektro-smjera, dok je grupa dizajnera osmislila i dizajnirala maketu.

“Sudjelovalo je petnaestak učenika, a napravili smo strujnu i drvenu instalaciju. Čini nam se dobro i ideja je da svaku godinu napravimo nešto kako bismo spojili rad i ono što treba obilježavati u našoj zemlji”, izjavio je ravnatelj Obrtne tehničke škole iz Splita Milivoj Kalebić.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI