fbpx
Foto: Twitter

TUŽNA VIJEST! Preminuo slavni glumac George Ross Robertson, najpoznatiji po ulozi u Policijskoj akademiji

Autor: Dnevno.ba

George R. Robertson, zvijezda legendarnih filmskih nastavaka “Policijske akademije”, preminuo je u dobi od 89 godina, javlja The Sun. Njegova obitelj potvrdila je da je preminuo u bolnici u Torontu prošle nedjelje, a komemoracija je planirana u ožujku.

Kanadski glumac rodio se 1933. godine u Ontariju, a ulogom načelnika Hursta u šest nastavaka “Policijske akademije” stekao je svjetsku slavu.

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća ostvario je nekoliko manjih uloga, a osamdesetih godina proslavila ga je uloga u mnogima omiljenoj komediji.
Godine 2006. glumio je u ABC-evoj kontroverznoj dvodijelnoj mini seriji “Dan koji je promijenio svijet”. Također, utjelovio je admirala Leahyja u “Hiroshimi” iz 1995. i senatora Fulbrighta u “Tajnama Pentagona” iz 2003. godine. Pojavio se i u tri filma koji su kasnije bili nominirani za Oscara: “Aerodrom” (1970.) “Norma Rae” (1979.) i JFK (1991.).

Robertson je za svoj rad dobio nagradu Margaret Collier za izniman doprinos glumi. Također, bio je veliki dobrotvor te je svoj život posvetio humanitarnom radu s potrebitom djecom kao UNICEF-ov ambasador. Godine 2004. dobio je nagradu Gemini kao humanitarac godine za snažan utjecaj koji je imao na djecu diljem svijeta

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI