fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Screenshot/Youtube

Amerikanac Tony postavio je novi svjetski rekord u čučnjevima, brojka će vas šokirati

Autor: Dnevno.ba

Amerikanac Tony Piraino iz Decatura (Illinois, SAD) prošlog je tjedna ušao u povijest kada je postavio novi svjetski rekord za najveći broj napravljenih čučnjeva u 24 sata. Svoj odvažni pokušaj postavljanja rekorda počeo je u 5 sati 5. travnja i završio ga u isto vrijeme sljedeći dan.

Namjeravao je napraviti 26.000 čučnjeva tijekom tog intervala, čime bi oborio svjetski rekord Joea Reverdesa iz Rhode Islanda (SAD) 2020. za čak 1000 čučnjeva. Kako bi osigurao da ima izdržljivosti i energije da ispuni svoj cilj, Piraino je uzimao pauze od 30 sekundi nakon svaka 22 čučnja i pobrinuo se za nekoliko duljih pauza tijekom dana.

Uzimao je i energetske napitke i grickalice bogate ugljikohidratima, a unatoč tome što je novinarima rekao da se umorio na pola pokušaja, uspio je nadmašiti vlastita očekivanja. Ne samo što je potukao prethodni rekord od 25.000 čučnjeva, već i svoj postavljeni cilj od 26.000 čučnjeva. Na koncu je napravio 26.100 čučnjeva, piše Dnevno.hr.

Trud do krajnjih granica

Njegov rekord još mora potvrditi Guinnessova knjiga rekorda, ali sportaš iz Illinoisa uvjeren je da će pokušaj će biti ovjeren.

Piraino je rekao lokalnim novinarima da ga je inspirirao atletičar David Hoggins, koji je 2013. godine postavio svjetski rekord napravivši 4030 zgibova u 17 sati i 45 minuta. Od tada je pročitao Gogginsovu knjigu, Can’t Hurt Me, i odlučio se potruditi do krajnjih granica.

Čučnjevi su vježba koja se izvodi tako da osoba stoji uspravno, a zatim se savija u koljenima dok kukovi idu prema natrag, kao da sjedi u nevidljivu stolicu, te se zatim vraća u uspravni položaj. Ta vježba angažira različite mišićne skupine, uključujući kvadriceps, stražnjicu, listove, trbušne mišiće i leđa. Postoji više razloga zašto su čučnjevi korisni za zdravlje.

Neymar zgrozio javnost, nije se suzdržao ni za vrijeme kćerkinog rođendana

 

Čučnjevi su izvrsna vježba za jačanje mišića nogu, uključujući kvadriceps, gluteuse, biceps femoris i aduktore. Osim toga, aktiviraju i mišiće trbuha i leđa, što pomaže u održavanju stabilnosti tijekom pokreta.

Budući da su čučnjevi pokret koji se koristi u svakodnevnim aktivnostima poput sjedenja i ustajanja, jačanje tih mišića može poboljšati funkcionalnost tijela u svakodnevnim situacijama.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});