BH teniser Damir Džumhur nema simptome koronavirusa iako je bio u kontaktu sa zaraženim

Autor: dnevno.ba

Bh. teniser Damir Džuhmru nema simptome koronavirusa, osjeća se dobro te normalno i redovno trenira, saopćeno je iz njegovog PR tima.

Džumhur je u Beogradu bio u društvu Grigora Dimitrova, tenisera iz Bugarske koji je u nedjelju objavio da je pozitivan na koronavirus, ali posljednjih dana nisu bili u kontaktu te se se ovaj teniser vjerovatno zarazio na putu od Beograda do Zadra.

“Naš teniser ne osjeća nikakve simptome i trenira normalno i redovno, a preporuka epidemiologa je da se ne mora testirati ukoliko nema simptoma”, saopćeno je iz PR tima Damira Džumhura.

Saopćeno je i to da brat Novaka Đokovića – Đorđe, nije pozitivan na koronavirus te da se čitava ekspedicija danas vraća iz Zadra za Beograd, nakon čega će biti odlučeno da li će se prvi reket svijeta testirati.

Također je navedeno da održavanje turnira u Banjoj Luci i Sarajevu u sklopu Adria Toura još uvijek nije odgođeno te da će konačnu odluku donijeti nakon i ako se Đoković testira na koronavirus. Više informacija o tom pitanju bi trebalo biti poznato u utorak.

“Damir i sam čeka konačnu odluku, a ukoliko bude potrebno da se testira, to će i uraditi. Za sada, nema potrebe za tim”, saopćeno je na kraju.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI