fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Četvero Hrvata u polufinalu, Karloviću i Vekić pridružili se Konjuh i Čilić

Autor: Sportnet.hr

HERTOGENBOSCH - Nakon velike borbe koja je potrajala dva sata i 40 minuta, Ana Konjuh izborila je plasman u polufinale turnira u Hertogenboschu. Uz pet spašenih meč lopti svladala je Evgeniju Rodinu sa 6:3, 6:74), 7:6(10).

Težak meč je iza Ane Konjuh u kojem je utrošeno puno energije i živaca. Ruskinja Evgenija Rodina imala je čak pet meč lopti tijekom tie-breaka trećeg seta, ali nije ih iskoristila dok je Konjuh svoju prvu odmah iskoristila.

Ruskinja je imala lakši posao u prva dva kola dok je Konjuh morala protiv Hogenkamp igrati tri seta. Rodina je s druge strane bez izgubljenog seta odradila posao i protiv Kato i protiv Lottner.

Prvi set pripao je Konjuh sa 6:3 uz jedan break i to u osmom gemu koji je potrajao dosta dugo, a hrvatska igračica iskoristila šestu break priliku. Nakon toga uslijedio je servis za set bez izgubljenog poena.

U nastavku meča Konjuh je bila ta koja je konstantno bila u zaostatku i morala se vraćati u igru. Od početka drugog seta Ruskinja je radila veliki pritisak na reternu i Konjuh se tri puta vraćala iz breaka zaostatka samo u tom razdoblju. Dobila je priliku u završnici drugog seta za dovršavanje posla, imala je 6:5 i servis za meč, ali nije ga iskoristila i nakon toga izgubila je drugi set u 13. igri sa 7:4.

Slična slika i u trećem setu. Ponovno je Konjuh imala tri puta break zaostatka i set je odlučen u tie-breaku. Rodina ima za čim žaliti, u 13. igri propustila je čak pet meč lopti prije nego je Konjuh povela s 11:10 i došla do svoje prve. Za razliku od Ruskinje, bila je učinkovitija i odmah ju je iskoristila te izborila prolaz u polufinale.

Meč je završila s deset as servisa i realizacijom break lopti 8/22 dok je Rodina imala osam dvostrukih servis pogrešaka i realizaciju break prilika 7/8.

I u polufinalu Konjuh igra protiv Ruskinje i to Natalije Vihljanceve, 74. igračice svijeta koja je u prva tri nastupa bila bolja od Lister, Petković i Arantxe Rus.

Na istom turniru, samo u muškoj konkurenciji, polufinale je dohvatio i Marin Čilić. On je u četvrtfinalu igrao protiv Kanađanina Vaseka Pospisila i slavio sa 6:3, 7:5.

Nakon glatko osvojenog prvog seta, Čilić si je zakomplicirao život u drugom gdje je Pospisil vodio s 5:2. Međutim prvi hrvatski reket nakon toga nanizao je pet gemova i preokretom stigao do pobjede.

Hrvatski tenis tako će sigurno imati finalistu ovog turnira jer Čilića u polufinalu očekuje dvoboj protiv Ive Karlovića.

WTA Hertogenbosch, četvrtfinale:

Ana Konjuh (Hrvatska, 5) – Evgenija Rodina (Rusija) 6:3, 6:7(4), 7:6(10)

ATP Hertogenbosch, četvrtfinale:

Marin Čilić (Hrvatska, 1) – Vasek Pospisil (Kanada) 6:3, 7:5

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});