fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

IZOSTAO SPEKTAKL, DOGODIO SE DEBAKL: Najveći europski poraz u povijesti bh klubova

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - San Sarajeva da može proći Atalantu okončan je debaklom na svom terenu rezultatom 0:8. Sve je bilo spremno da vidimo spektakl na stadionu Asim Ferhatović Hase, ali su navijači Sarajeva, na kraju nezadovoljni, dočekali kraj ovog meča.

Nakon prvog susreta i senzacije koju su napravili izabranici Husrefa Musemića, odigravši 2:2 u Regio Emiliji protiv favoriziranog rivala, euforija je zavladala među navijačima Bordo tima koji su napunili stadion Asim Ferhatović Hase. Preko 20.000 navijača došlo je bodriti Sarajevo, ali to nije pomoglo.

Gosti su u vodstvo došli već u petoj minuti. Papu Gomez je šutirao iz kornera, pogodio stativu, a loptu je u mrežu zakucao glavom Jose Palomino.

Atalanta je nastavila sa dobrom igrom, pa su u 15. i 18. minuti postigli još dva pogotka. Prvo je Alejandro Papu Gomez fantastično pogodio s distance, da bi Andrea Masiello već tri minute kasnije rezonskim udarcem doveo svoj tim do ozbiljne prednosti.

Sarajevo je u tim trenucima djelovalo bezidejno, a gosti nisu imali milosti. U 28. minuti Gomez ponovo pokazuje kakav je majstor, pošto je postigao još jedan prelijep pogodak i tada je bilo jasno da će Sarajevo doživjeti debakl. Konačan rezultat prvog dijela postavio je Mersudin Ahmetović autogolom u 39. minuti. To je posljednje vrijedno spomena u prvom dijelu.

Treba napomenuti da je jedan manji ‘okršaj’ imao vratar Sarajeva Bojan Pavlović s domaćim navijačima. Dobio je zvižduke, a onda je navijačima pokazao srednji prst.

Drugo poluvrijeme otvoreno je onako kako je zatvoreno prvo, a to je golom Atalante. Nakon jedne slabije reakcije Pavlovića lijepo se snašao Musa Barrow i pogodio za 0:6.

Prvu solidnu priliku, neposredno nakon šestog gola, Sarajevo je imalo preko Anela Hebibovića, ali je vratar Berisha bez problema intervenirao. Nakon toga uslijedio je i pokušaj Halilovića s distance, ali lopta odlazi daleko preko gola.

Sedmi gol postigao je ponovo Musa Barrow. Igrao se 70. minut kada je lijepo pogodio lijevom nogom u ‘malu mrežicu’ gola Bojana Pavlovića. Barrow je u 86. minuti stigao i do hat-tricka te tako postavio konačan rezultat. Nakon osmog gola više nije bilo uzbuđenja. Sarajevo je pokušavalo postići počasni pogodak, ali za to nije imalo snage, pa je Atalanta furioznom partijom prošla u treće pretkolo Europa lige.

Sarajevo – Atalanta 0:8 (Palomino 5’, Gomez 15’, 28’, Masiello 18’, Barrow 51’ 70’ 86’, Ahmetović – augotol 39’)

SARAJEVO – Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledatelja: 25.000. Sudac: Stuart Attwell (Engleska). Žuti kartoni: Hebibović, Adukor (Sarajevo), Toloi (Atalanta).

SARAJEVO: Pavlović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Hebibović, Adukor, Rahmanović (od 75’ Stanojević), Šišić (od 83’ Tatar), Velkoski, Halilović i Ahmetović (od 69’ Handžić).

ATALANTA: Berisha, Toloi (od 74’ Castagne), Palomino, Masiello, Gosens, Freuler (od 81’ Valzania), De Roon (od 55’ Zapata), Pessina, Hateboer, Barrow, Gomez.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});